Lifestyle

Εξοπλισμός για τη νέα σχολική χρονιά

ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ των ρητών, παροιμιών, λαϊκών ρήσεων και λοιπών γνωστών φράσεων δεν υπάρχει καμία πιο μισητή από το «κάθε κατεργάρης στον πάγκο του». Είναι αυτή που μπορεί να έχεις ακούσει τις πιο πολλές φορές στη ζωή σου και μάλιστα στο repeat, κάθε φορά που μπαίνει ο Σεπτέμβρης και όλοι ετοιμάζονται για τη σχολική χρονιά. Σαν μια λούπα με εκδικητική διάθεση, αυτή η αδιανόητη διαπίστωση είναι ένας αποχαιρετισμός στο καλοκαίρι, τα μπάνια, την ξεκούραση και ένα καλωσόρισμα –λέμε τώρα– της νέας σχολικής σεζόν.

Ο μόνος τρόπος να αντιδράσεις στην εικόνα του πάγκου όπου κάθεται ένας δυστυχής κατεργάρης είναι η σκέψη όλων εκείνων των αγορών που μπορούν να σου δώσουν χαρά και να κάνουν τη νέα χρονιά εύκολη και ευχάριστη. Ο κατάλληλος εξοπλισμός είναι το κλειδί για να ανοίξεις την πόρτα της νέας χρονιάς και από πίσω να βρεις αντί για έναν πάγκο ένα φανταστικό γραφείο με όλα όσα σου είναι απαραίτητα για να ξεκινήσεις τη σχολική ή φοιτητική σου σεζόν.

Για να είσαι πιο up to date και, φυσικά, να διευκολύνεις την παρακολούθηση των μαθημάτων, ίσως να σε βολέψει καλύτερα ένα tablet που θα χρησιμεύσει ως notebook και θα σου λύσει τα χέρια με τον συνδυασμό λειτουργικότητας και φορητότητας.

Κάθε σχολική τάξη έχει τις δικές της λίστες επιβίωσης, τις οποίες μπορείς να εμπλουτίσεις, εκτός από τα απαραίτητα είδη, με μικρές πινελιές προσωπικού γούστου που θα φλεξάρεις ελεύθερα. Ένα μεγάλο βιβλιοπωλείο της Αθήνας είναι μια πολύ καλή λύση για να βρεις όλα όσα χρειάζεσαι αλλά και να διαλέξεις εκείνα τα μικρά ιδιαίτερα προϊόντα που θα κάνουν τη μαθητική χρονιά λίγο πιο ενδιαφέρουσα. Σε κάθε περίπτωση, μπορείς απλώς να δώσεις τη λίστα που μοιράζεται την πρώτη μέρα στο σχολείο και να παραλάβεις τις αγορές σου, χωρίς καμιά ταλαιπωρία και ψάξιμο. Άσε που μπορεί να μην καταλαβαίνεις τι σημαίνει «φάκελος με κουμπί», κι εκεί θέλεις οπωσδήποτε τη βοήθεια των ειδικών.

Ο εξοπλισμός όμως δεν είναι μόνο τα κλασικά τετράδια, μολύβια, γόμες, ξύστρες, μπογιές και χάρακες. Η fun πλευρά του back to school είναι η αγορά της νέας σου τσάντας –είναι αξεπέραστη η μυρωδιά αυτής της καινουργίλας– που θα σε συνοδεύσει κυριολεκτικά όλο τον χρόνο στις μαθητικές σου υποχρεώσεις. Κλασικό backpack ή τρόλεϊ με ρόδες, οι σχολικές τσάντες είναι πλέον μια ολόκληρη επιστήμη, ώστε να προσφέρουν όλη τη λειτουργικότητα που κάνει τη ζωή στο σχολείο πιο εύκολη, χωρίς να κουράζουν. Φυσικά, δεν γίνεται να μην αγοράσεις το νέο σου παγούρι –δεν είναι οικολογικό να αγοράζεις καθημερινά μπουκαλάκι με νερό– αλλά και το τάπερ για τα πρωινά σνακ. Όλα αυτά είναι που σε κάνουν να χαμογελάς και να ανυπομονείς και λίγο για το πρώτο κουδούνι. 

Αν, πάλι, είσαι φοιτητής και οι σχολικές τσάντες, κασετίνες και μολύβια ανήκουν στο παρελθόν, έχεις να ετοιμαστείς με έναν διαφορετικό, αλλά εξίσου απαραίτητο τρόπο για την πρώτη ή τη νέα χρονιά στη σχολή σου. Επιτέλους, μπορείς να διαλέξεις το σακίδιο που θέλεις, χωρίς να περιορίζεσαι στις σχολικές προδιαγραφές, αρκεί να φροντίσεις να διαθέτει θήκη για laptop και να χωράει τα τετράδια των σημειώσεων που θα γεμίσεις και φέτος με πληροφορία. Για να είσαι πιο up to date και, φυσικά, να διευκολύνεις την παρακολούθηση των μαθημάτων, ίσως να σε βολέψει καλύτερα ένα tablet που θα χρησιμεύσει ως notebook και θα σου λύσει τα χέρια με τον συνδυασμό λειτουργικότητας και φορητότητας. Για την ακρίβεια, μπορεί αυτή η συσκευή να χωρέσει όλη σου τη φοιτητική ζωή, κι αυτό δεν είναι υπερβολή. 

Επειδή τα πιο βασικά του back to school εξοπλισμού θα τα βρεις με την πρώτη ματιά, εμείς έχουμε και μια μικρή λίστα με όλα εκείνα που μοιάζουν δευτερεύουσας σημασίας, αλλά στην πραγματικότητα μπορούν να κάνουν τη διαφορά ώστε αυτή η χρονιά να είναι καλύτερη.

Εκτυπωτής:

Μην ξεχάσεις να εφοδιαστείς με έναν καλό εκτυπωτή για να μπορείς να τυπώσεις ανά πάσα στιγμή τις σημειώσεις που βρήκες ή την εργασία σου. Όσο κι αν νομίζεις ότι όλα γίνονται στην οθόνη, υπάρχει πάντα η ανάγκη του hard copy και καλό είναι να μην τρέχεις στο φωτοτυπάδικο της γειτονιάς.

Ξυπνητήρι:

Μην αρκεστείς στην εφαρμογή του κινητού σου. Τίποτα δεν ξεπερνάει την αξία του ξυπνητηριού που χτυπάει στο κομοδίνο δίπλα σου για να σου θυμίσει να σηκωθείς on time. Εξάλλου, το κινητό δεν χρειάζεται να είναι κοντά σου και στον ύπνο. Καλύτερα άφησέ το σε ένα άλλο δωμάτιο και εμπιστέψου τον πιο δοκιμασμένο, old fashioned τρόπο αφύπνισης. 

Μπαλάκι στρες:

Ειδικά αν βρίσκεσαι στις πιο μεγάλες τάξεις του λυκείου ή στο πανεπιστήμιο, μπορεί η χρονιά να έχει δύσκολες στιγμές, με άγχος και πίεση. Τα antistress προϊόντα μοιάζουν αστεία, αλλά κάνουν τη δουλίτσα τους. Δεν χάνεις τίποτα να έχεις ένα μέσα στην τσάντα σου – και σίγουρα πάνω στο γραφείο σου.

Γυαλιά για υπολογιστή:

Η οθόνη του υπολογιστή σου είναι αυτή που θα βλέπεις για ώρες καθώς διαβάζεις ή ετοιμάζεις κάποια εργασία. Καλό είναι να προστατέψεις τα μάτια σου με τους ειδικούς φακούς που σε ξεκουράζουν και κάνουν τη δουλειά σου πιο εύκολη. Ένα γκάτζετ από εκείνα που σίγουρα θα αναζητήσεις μέσα στη χρονιά.

Βιβλία:

Μπορεί να νιώθεις ότι οι καθημερινές υποχρεώσεις στο σχολείο ή τη σχολή δεν σου αφήνουν καθόλου ελεύθερο χρόνο, αλλά, αν αθροίσεις τα λεπτά που χαζεύεις στα social, θα συνειδητοποιήσεις ότι υπάρχει πάντα χώρος για ένα διάλειμμα. Διάλεξε βιβλία που σε ξεκουράζουν και προτίμησε την ανάγνωση παρά το scrolling στο ΤikΤok. Είναι πιο αναζωογονητικό, πιο χρήσιμο και σίγουρα πιο απελευθερωτικό.

Ατζέντα:

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να είσαι εντός προγράμματος από το να το καταγράφεις. Ακόμα κι αν έχεις το καλύτερο schedule application, το να βλέπεις πάνω στο γραφείο σου το καθημερινό timetable δεν συγκρίνεται με τίποτα. Διάλεξε μια ατζέντα που σε βολεύει ή ένα επιτραπέζιο ημερολόγιο και θα δεις ότι η χρονιά θα κυλήσει πιο εύκολα. 

Ακουστικά:

Θα σου χρειαστούν για να ακούς την αγαπημένη σου μουσική στον δρόμο για τη σχολή, σε μια βόλτα για περπάτημα ή στο γυμναστήριο. Κάθε φορά που θέλεις να απομονωθείς για λίγο και να νιώσεις καλύτερα, βάλε τα ακουστικά σου και δυνάμωσε τον ήχο κατά βούληση.

Ο σωστός εξοπλισμός θα σε βοηθήσει να περάσεις καλύτερα και θα σου φτιάξει τη διάθεση για να υποδεχτείς με χαμόγελο και αυτήν τη σεζόν. Γέμισε το σακίδιό σου με τα απαραίτητα, πέρασέ το στον ώμο και ξεκίνα το φετινό σου ταξίδι στον κόσμο της γνώσης. 

https://www.lifo.gr/tropos-zois/living/exoplismos-gia-ti-nea-sholiki-hronia

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button