Lifestyle

Το “επαναστατικό” χασμουρητό της Μαρίνας Σάττι ήταν απλώς αγένεια

Η viral αντίδραση της Μαρίνα Σάττι κατά τη διάρκεια των δηλώσεων της Ισραηλινής συναδέλφου της μετά τον δεύτερο ημιτελικό της Eurovision, προφανώς είχε πολιτική χροιά. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι η Σάττι ήταν τόσο κουρασμένη που δεν μπορούσε να κρατήσει τα χασμουρητά της. Το ενδεχόμενο να ήθελε να δείξει την δυσαρέσκεια της για την παρουσία του Ισραήλ στον διαγωνισμό και όλα συμβαίνουν στη Γάζα και στην Ράφα είναι σαφώς πιθανότερο.

Ο τρόπος που επέλεξε να το κάνει εντούτοις, δεν έστειλε απολύτως κανένα μήνυμα, ούτε εις βάρος της Ισραηλινής εισβολής, ούτε υπέρ της Παλαιστίνης.

Το μόνο μήνυμα που έστειλε ήταν αγένειας και ασέβειας προς την Ισραηλινή τραγουδίστρια και τους μουσικούς της.

Με συμπεριφορά κακομαθημένης παιδούλας πέτυχε να καταστίσει τους ισραηλινούς συμπαθείς (έτσι κι αλλιώς μια χαρά ήταν το κορίτσι) και την ίδια αντιπαθή, σε ένα μεγάλο μέρος του κοινού. Είμαι βέβαιος ότι θα υπάρχουν επίσης κάμποσοι που θα είδαν στο …επαναστατικό χασμουρητό της Σάττι μια πράξη αντίδρασης στην συμμετοχή του Ισραήλ στον διαγωνισμό, καθώς θεωρούν (πιθανότατα δικαίως) ότι θα έπρεπε να έχει αποκλειστεί εξαιτίας όσων συμβαίνουν στην Παλαιστίνη.

Προσωπικά είδα γυμνασιακού επιπέδου μουτράκια  , δίχως βάρος, δίχως περιεχόμενο, δίχως ουσία.

Αν θέλεις να κάνεις πολιτική δήλωση, φροντίζεις να είναι ξεκάθαρη, κατανοητή προς όλους και χωρίς να προσβάλεις το εύκολο και μάλλον εντελώς άσχετο θύμα. Αν φοβάσαι ότι κάτι τέτοιο μπορεί να έχει επιπτώσεις στην συμμετοχή σου στον διαγωνισμό, τότε απλώς δεν κάνεις τίποτα.

Η Μαρίνα Σάττι είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα καλλιτέχνης που δεν έχει δώσει αφορμές με την στάση της όλα αυτά τα χρόνια για να την θεωρήσουμε καβαλημένη ή οτιδήποτε παρεμφερές. Το αντίθετο.

Μπορεί όλο αυτό να ήταν αποτέλεσμα κούρασης και κακής κρίσης. Σε κάθε περίπτωση η εικόνα που βγήκε  αδικεί την ίδια και την προσπάθειά της, ίσως και την προσωπικότητά της γενικά.

Οπότε, με την υποσημείωση ότι η διαμαρτυρία και η αγένεια είναι δυο εντελώς διαφορετικά πράγματα, ας το αφήσουμε εδώ και ας της ευχηθούμε καλή επιτυχία.

Κ.ΚΕΦ.

https://creta24.gr/to-epanastatiko-chasmourito-tis-marinas-satti-itan-aplos-ageneia/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button