Πολιτική

Αποστάσεις Μητσοτάκη από τις δηλώσεις περί 180 εδρών- «Ήταν λάθος»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε αποστάσεις από δηλώσεις στελεχών περί στόχου να κερδίσει η ΝΔ 180 έδρες στις δεύτερες εκλογές, ενόψει της αναθεώρησης του συντάγματος. 

Παράλληλα, μέσα από τη συνέντευξη που παραχώρησε στον Alpha, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε μηνύματα σε υπουργούς αλλά και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. 

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή τη βραδιά των εκλογών της 21ης Μαΐου, ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε σε στόχο 180 εδρών, ώστε «να πάμε να αλλάξουμε το σύνταγμα». 

«Αυτό δεν είναι μία νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη, αυτό είναι ένα άλλο πολιτικό σκηνικό. Ασφαλώς, σε αυτό βλέπουμε όλοι τα πράγματα διαφορετικό τρόπο. Αλλά με ένα παρόμοιο ποσοστό και πέντε κόμματα (στη Βουλή) με το μπόνους μπορεί να φτάνουμε 180 μόνοι μας», ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, τη βραδιά των πρώτων εκλογών 2023. 

«Θυμίζω ότι ένας διακηρυγμένος στόχος της ΝΔ είναι η αλλαγή του συντάγματος, που θέλει 180. Και ίσως να έχει αξία να πούμε στον κόσμο ότι στις δεύτερες εκλογές δεν είναι να πάρει η ΝΔ κυβέρνηση, αλλά να πάρουμε 180 μόνοι μας και να πάμε να αλλάξουμε το σύνταγμα», συμπλήρωσε. 

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ήταν λάθος οι δηλώσεις 

Στη συνέντευξη στον Alpha, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρωτήθηκε για τις δηλώσεις «γαλάζιων» στελεχών περί 180 εδρών. 

«Ήταν λάθος οι δηλώσεις, νομίζω διορθώθηκαν την πορεία», απάντησε. «Δεν αποτυπώνουν σε καμία περίπτωση τη δική μου φιλοσοφία. Είναι πρακτικά αδύνατο η ΝΔ να πάρει 180 έδρες στις επόμενες εκλογές, ειδικά αν μπουν περισσότερα κόμματα στη Βουλή», συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

«Το σύνταγμα προβλέπει τους 180 βουλευτές επειδή απαιτεί από εμάς να αναζητήσουμε ευρύτερες συναινέσεις για να αλλάξουμε τον καταστατικό χάρτη της χώρας. Αυτό θα το επιδιώξω. Κι αν θέλουμε να κάνουμε μια γενναία συνταγματική αναθεώρηση, πρέπει να βρούμε συγκλίσεις, δεν μπορεί να γίνει αλλιώς», επεσήμανε. 

«Μακριά από εμένα όποια λογική ότι θέλω να αλλάξω το σύνταγμα μόνος μου, σε μια κατεύθυνση που ικανοποιεί μόνο εμένα. Ούτε είναι στις προθέσεις μου, ούτε αριθμητικά θα είναι εφικτό, ούτε η φιλοσοφία του συντάγματος είναι αυτή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Το μήνυμα Μητσοτάκη προς τους βουλευτές της ΝΔ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διεμήνυσε στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ότι περισσότερο θα μετρήσει αν θα δώσουν «αγώνα» για τις δεύτερες εκλογές, παρά το τι έκαναν στις πρώτες. 

«Αν νομίζουν στελέχη μας ότι έβγαλαν την υποχρέωση απέναντι στον εαυτό τους και τώρα μπορούν να απολαύσουν την εκλογική τους νίκη και να μην συμμετέχουν στον αγώνα, θα τους περιμένει μεγάλη απογοήτευση μετά τις εκλογές», τόνισε ο πρόεδρος του κόμματος. 

«Έχω την απαίτηση να τρέξουν εξίσου για το κόμμα όσο και για τους εαυτούς τους. Θα υπάρχει πολύ αυστηρός βαθμός παρακολούθησης της δραστηριότητάς τους. Πιο πολύ θα μετρήσει το τι έκαναν σε αυτές τις εκλογές από το τι σειρά εκλογής είχαν στις προηγούμενες», προειδοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

«Rotation» στην κυβέρνηση 

Όταν ρωτήθηκε τι κυβέρνηση θα σχηματίσει, αν λάβει νέα εντολή, απάντησε πως θα έχει πολλές περισσότερες γυναίκες και ότι θα γίνει ένα «σημαντικότατο rotation» στο υπουργικό συμβούλιο. 

«Μπορεί να το εκλάβει κανείς όπως θέλει αυτό. Η πιθανότητα συνέχισης σε ένα υπουργείο είναι περιορισμένη. Αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιος δεν μπορεί να αναλάβει ένα άλλο υπουργείο», συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

https://www.lifo.gr/now/politics/apostaseis-mitsotaki-apo-tis-diloseis-peri-180-edron-itan-lathos

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button