Πολιτική

Δένδιας: Η Άγκυρα επιχειρεί εκφοβισμό της ελληνικής κοινωνίας και κυβέρνησης

Ο Νίκος Δένδιας κατηγόρησε την Άγκυρα ότι προσπαθεί να εκφοβίσει τόσο την ελληνική κοινωνία όσο και την κυβέρνηση με τις απειλές που εκτοξεύει

«Από την τουρκική πλευρά εκτοξεύονται διάφορες απειλές εναντίον της Ελλάδας, είτε απειλές της μορφής, “θα έρθουμε νύχτα” ή απειλές της μορφής, “ο καινούριος μας πύραυλος μπορεί να χτυπήσει την Αθήνα”. Επιχειρείται από την τουρκική πλευρά ένας εκφοβισμός και της ελληνικής κοινωνίας και της ελληνικής κυβέρνησης», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξη στη Rai. 

«Φοβάμαι ότι πλέον δημιουργείται μια διαρκής στάση αμφισβήτησης, όχι μόνο κυριαρχίας και κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος, μιας χώρας μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά συνολικά ενός τρόπου αντιμετώπισης των σχέσεων μεταξύ των χωρών στην ανατολική Μεσόγειο», συμπλήρωσε ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας. 

Ερωτηθείς για τη συμφωνία που υπέγραψε η Τουρκία με τη Λιβύη, για τις ΑΟΖ, ο κ. Δένδιας απάντησε πως η Άγκυρα έχει προσπαθήσει να δημιουργήσει «ένα πρωτοφανές» νομικό προηγούμενο. 

«Θα ήταν σαν η Ελλάδα να υπέγραφε μία συμφωνία με την Τυνησία αγνοώντας ότι η Σικελία και η Μάλτα είναι στη μέση», ανέφερε ως παράδειγμα και τόνισε: «Αυτό δεν μπορεί να επιτραπεί».

πηγή: lifo

now/politics/dendias-i-agkyra-epiheirei-ekfobismo-tis-ellinikis-koinonias-kai-kybernisis

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button