Πολιτική

Πιερρακάκης για «Εφ. Συν»: Κακογραμμένη, κατασκοπευτική λογοτεχνία- Στο Μάτι παραλίγο να χάσω την οικογένειά μου

«Κακογραμμένη επιστημονική φαντασία» και «κατασκοπευτική λογοτεχνία» χαρακτηρίζει ο Κυριάκος Πιερρακάκης δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» σχετικά με την υπόθεση των παρακολουθήσεων

Στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας, ο κεντρικός τίτλος είναι «Ο “Γαλάζιος αδελφός” λειτουργεί από το 2013;», αναφορικά με την υπόθεση των παρακολουθήσεων και μεταξύ άλλων αναφέρει στο πρωτοσέλιδο: «Πώς υπουργός έσωσε την οικογένειά του στο Μάτι με τη βοήθεια του συστήματος». 

Νωρίς το πρωί του Σαββάτου, ο Κυριάκος Πιερρακάκης απάντησε στο δημοσίευμα με ανάρτηση που έκανε στα social media. Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης έγραψε ότι στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι παραλίγο να χάσει την οικογένειά του, ενώ ο ίδιος βρισκόταν στο εξωτερικό για επαγγελματικό ταξίδι. 

Η διάσωσή τους, σημείωσε, έγινε από τα στελέχη του Λιμενικού και από κατοίκους της περιοχής, ενώ σημειώνει πως ήταν «η δυσκολότερη στιγμή της ζωής μας». 

Πιερρακάκης για «Εφ. Συν»: Κακογραμμένη, κατασκοπευτική λογοτεχνία- Στο Μάτι παραλίγο να χάσω την οικογένειά μου Facebook Twitter
Το πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας των Συντακτών

Ο κ. Πιερρακάκης σημειώνει πως η Εφημερίδα των Συντακτών «επιλέγει να αναφερθεί σε μια ιδιωτική και βαθιά τραυματική στιγμή» για την οποία ο ίδιος και η οικογένειά του δεν έχουν μιλήσει δημοσίως και να τη «συνδέσει με την υπόθεση του παράνομου λογισμικού». 

Ο ίδιος λέει πως όσα γράφονται «δεν έχουν καμία σχέση με τη λογική και την πραγματικότητα, παρά μόνο «με κακογραμμένη επιστημονική φαντασία και κατασκοπευτική λογοτεχνία». 

Αναλυτικά η ανάρτηση του Κυριάκου Πιερρακάκη: 
 
«Αναφορικά με σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών: 

Τον Ιούλιο του 2018 στα τραγικά γεγονότα στο Μάτι παραλίγο να χάσω την οικογένεια μου ενώ βρισκόμουν σε επαγγελματικό ταξίδι στο εξωτερικό. 
Η διάσωση τους, όπως και εκατοντάδων άλλων ανθρώπων, έγινε από το λιμενικό και τα στελέχη του, καθώς και από κατοίκους της περιοχής, που υπερέβησαν εαυτούς εκείνη την ημέρα και στους οποίους θα είμαστε πάντοτε ευγνώμονες. Ήταν η δυσκολότερη στιγμή της ζωής μας. 

Η Εφημερίδα των Συντακτών επιλέγει να αναφερθεί σε μια ιδιωτική και βαθιά τραυματική στιγμή για την οποία η οικογένεια μου και εγώ δεν έχουμε δημοσίως κάνει λόγο μέχρι σήμερα και αντί για οτιδήποτε άλλο, να τη… συνδέσει με την υπόθεση του παράνομου λογισμικού! Τα πράγματα αυτά είναι προφανές πως δεν έχουν καμία σχέση με τη λογική και την πραγματικότητα παρά μόνο με κακογραμμένη επιστημονική φαντασία και κατασκοπευτική λογοτεχνία. Και αποκτούν πλέον χαρακτήρα προσωπικής εμμονής. 

Το δημοσίευμα προσβάλλει ηθικά τη σύζυγο μου και τη μητέρα της, καθώς και τα στελέχη του λιμενικού και τους απλούς πολίτες που κατάφεραν να σώσουν τρία μικρά παιδιά μέσα από τις φλόγες. 

Κυρίως, όμως, προσβάλλει τη μνήμη των θυμάτων αυτής της καταστροφής και τις οικογένειες τους». 

πηγή: lifo

now/politics/pierrakakis-gia-ef-syn-kakogrammeni-kataskopeytiki-logotehnia-sto-mati-paraligo-na

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button