Πολιτική

Ποινική δίωξη στον Ανδρέα Πάτση, τη νυν και πρώην σύζυγό του

Ποινική δίωξη κατά του ανεξάρτητου πλέον βουλευτή Ανδρέα Πάτση άσκησε ο εισαγγελέας εφετών.

Ο Ανδρέας Πάτσης είναι πλέον αντιμέτωπος με δύο πλημμεληματικές κατηγορίες: ανακριβή και ελλιπή δήλωση περιουσιακής κατάστασης κατ’ εξακολούθηση και συμμετοχή σε εταιρείες με έδρα την αλλοδαπή αυτοπροσώπως και δια παρένθετου προσώπου, κατ’ εξακολούθηση.

Εκτός από την ποινική δίωξη στον Ανδρέα Πάτση, ο εισαγγελέας εφετών άσκησε επίσης ποινική δίωξη και σε βάρος της νυν και της πρώην συζύγου του.

Η νυν σύζυγός του Ανδρέα Πάτση κατηγορείται για συνέργεια σε συμμετοχή σε εταιρείες με έδρα την αλλοδαπή δια παρένθετου προσώπου ενώ η πρώην σύζυγός του κατηγορείται για ανακριβή και ελλιπή δήλωση περιουσιακής κατάστασης συζύγου του υπόχρεου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλείται η ΕΡΤ, τα αδικήματα φέρονται να έχουν τελεστεί το διάστημα από 17 Ιουλίου του 2019 έως 25 Φεβρουαρίου του 2022 και αφορούν σε ανακριβείς και ελλιπείς δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης.

Συγκεκριμένα η ποινική δίωξη του Ανδρέα Πάτση αφορά:

1)Το 2019, με ημερομηνία οριστικοποίησης της δήλωσης 20.7.21 και ημερομηνία αναφοράς 17.7.2019, στα δηλωθέντα ακίνητα, ο Ανδρέας Πάτσης:

α) Δεν καταχώρησε πισίνα 28 τμ επ’ ονόματι της τότε συζύγου του σε ακίνητο στη Νέα Πεντέλη

β) Ανέγραψε ως έκταση σε δικό του αγροτεμάχιο στο Λουτράκι 2.635 τμ, αντί των 4029 τμ που αναγράφονται στο συμβόλαιο γονικής παροχής

2) Στη δήλωση του 2021, ανέγραψε εισοδήματα από επιχειρηματική δραστηριότητα της συζύγου του ποσού 15.149 ευρώ αντί 37.694 ευρώ

3) Σε 8 δανειακές υποχρεώσεις δικηγορικής εταιρείας του, από τράπεζα εξωτερικού ανέγραψε λανθασμένο ποσό και επιπλέον παρέλειψε να προσκόμιση βεβαίωση για τις υπόλοιπες οφειλές ποσού 70.000 ευρώ.

Αναφορικά με το αδίκημα της συμμετοχής σε εταιρείες του εξωτερικού, ο Ανδρέας Πάτσης φέρεται να μην δήλωσε ότι συμμετείχε αυτοπροσώπως ή δια παρένθετου στο κεφάλαιο 3 εταιρειών με την Κύπρο και η νυν σύζυγός του σε εταιρεία με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν σε ανάκριση, η οποία θα διενεργηθεί από εφέτη ειδικό ανακριτή, που θα ορίσει η Ολομέλεια Εφετών.

πηγή: lifo

now/politics/poiniki-dioxi-ston-andrea-patsi-ti-nyn-kai-proin-syzygo-toy

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button