Πολιτική

Στα Τέμπη ο Κουτσούμπας: «Δεν πρόκειται για δυστύχημα αλλά για προδιαγεγραμμένο έγκλημα»

Για «προδιαγεγραμμένο έγκλημα» μίλησε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας αναφερόμενος στην πολύνεκρη τραγωδία με τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη

«Δεν υπάρχουν λόγια για αυτή την ανείπωτη τραγωδία. Δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσουμε τα συλλυπητήριά μας στους συγγενείς των αθώων αυτών θυμάτων. Δεν πρόκειται για δυστύχημα. Πρόκειται για προδιαγεγραμμένο έγκλημα. Το είχαν καταγγείλει οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και τους σιδηροδρόμους», είπε χαρακτηριστικά από το σημείο όπου σημειώθηκε η τραγωδία. 

«Οι ευθύνες πρέπει να αποδοθούν. Και οι κρατικές και οι κυβερνητικές και της ιδιωτικής εταιρείας και οι ατομικές. Δεν πρέπει να παραγραφούν οι ευθύνες και δεν πρέπει να ξεχαστούν. Αυτό το ρόλο θα επιτελέσουμε από εδώ και πέρα», πρόσθεσε. 

Ο κ. Κουτσούμπας μίλησε για «απουσία συστημάτων ασφαλείας, επαρκούς προσωπικού και παρακολούθηση των υποδομών» καταγγέλλοντας «τις ιδιωτικοποιήσεις, την κατάτμηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και το ξεπούλημά της σε ιδιωτική εταιρεία». 

«Πρέπει το μαχαίρι να φτάσει στο κόκαλο. Υπάρχουν ευθύνες τεράστιες. Η αγανάκτηση του λαού μας που έχει ξεχειλίσει θα πρέπει να εκφραστεί και με πολιτικές επιλογές και με οργανωμένο αγώνα διεκδικώντας τα αυτονόητα, δηλαδή την ανάπτυξη και την προστασία της ζωής και της ευημερίας του ελληνικού λαού και όχι τα κέρδη των λίγων εταιρειών», κατέληξε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ. 

πηγή: lifo

now/politics/koytsoympas-den-prokeitai-gia-dystyhima-alla-gia-prodiagegrammeno-egklima

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button