Πολιτική

Εκλογές 2023: Η ΝΔ κατέθεσε υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά του κόμματος Κασιδιάρη

Η ΝΔ κατέθεσε υπόμνημα στον Άρειο Πάγο στο οποίο αναφέρει τους λόγους που κατά την άποψή της το κόμμα Κασιδιάρη δεν θα πρέπει να είναι υποψήφιο στις εκλογές της  21ης Μαΐου

Το υπόμνημα, το οποίο η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε ενώπιον του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου κατά της ανακήρυξης του «Εθνικού Κόμματος – Έλληνες» στις επερχόμενες εκλογές, συνοδεύεται από υλικό 300 σελίδων και δύο ηλεκτρονικούς δίσκους.

«Το υπόμνημα συνοδεύεται από υλικό τεκμηρίωσης 300 σελίδων και δύο ηλεκτρονικούς δίσκους μεγάλης χωρητικότητας με οπτικοακουστικό υλικο που αποδυκνυουν τη δράση του Ηλία Κασιδιάρη ως πραγματικού αρχηγού του κόμματος.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με αίσθημα ευθύνης, είχε την πρωτοβουλία για την κατάθεση στη Βουλή των διατάξεων που εμποδίζουν εγκληματικές οργανώσεις να μπουν στη Βουλή με τον μανδύα πολιτικού κόμματος. Αποτελεί χρέος κάθε δημοκρατικού πολιτικού σχηματισμού και κάθε πολίτη να προστατεύει την δημοκρατία από τους εχθρούς της.

Σε αυτό τον διαρκή αγώνα θα παραμείνουμε στην πρώτη γραμμή», σημειώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος.

Υπενθυμίζεται πως χθες αντίστοιχο υπόμνημα είχε καταθέσει και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Αίτηση εξαίρεσης

Αίτηση εξαίρεσης για τρία μέλη της σύνθεσης της Ολομέλειας του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου κατέθεσε το κόμμα του Κασιδιάρη, «Εθνικό Κόμμα Έλληνες» για τη συμμετοχή του στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Ο πρόεδρος του κόμματος Κασιδιάρη, Δημήτρης Χατζηλιάδης, ζητά σύμφωνα με την ΕΡΤ, την αποχή τριών Αρεοπαγιτών από τη σύνθεση του Ποινικού Τμήματος, που αναμένεται να κρίνει τις επόμενες ημέρες τι θα συμβεί με το κόμμα «Έλληνες».

Επικαλείται δε, δημοσιεύματα, βάσει των οποίων οι τρεις δικαστές πραγματοποίησαν ήδη διάσκεψη ώστε να προετοιμάσουν απορριπτικό σκεπτικό για το κόμμα.

Σε περίπτωση που εξαιρεθούν τα τρία μέλη της σύνθεσης της Ολομέλειας του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου Αρείου Πάγου θα οριστούν άλλοι αρεοπαγίτες από άλλο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου (Α2) προκειμένου να κρίνουν την αίτηση εξαίρεσης.

https://www.lifo.gr/now/politics/ekloges-2023-i-nd-katethese-ypomnima-ston-areio-pago-kata-toy-kommatos-kasidiari

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button