Πολιτική

Κάπου… ώπα με το «τσουβάλιασμα» των κατοίκων της Κρήτης

Τελικά ο Καναδός λέγεται Κακουλάκης, με καταγωγή από τα Ανώγεια, το άγριο επεισόδιο ξεκίνησε όντως από ένα τσιγάρο, με το θύμα να ζητά το λόγο σε έντονο ύφος (όπως φαίνεται στο video του Cretalive) γιατί τον ακούμπησε η καύτρα και κατέληξε στον άγριο ξυλοδαρμό του 49χρονου.

Είναι σαφές πως κάθε πολιτισμένος άνθρωπος καταδικάζει τέτοια γεγονότα και απομονώνει από το περιβάλλον του ανθρώπους που μπορούν να τα προκαλέσουν. Πάμε παρακάτω.

Αναρωτιέμαι κάθε φορά που έχουμε τέτοια περιστατικά στην Κρήτη, γιατί πρέπει να απολογούμαστε όλοι μαζί. Γιατί δηλαδή να απολογηθεί ο συνταξιούχος κυρ Αντώνης από τον Άγιο Ιωάννη που εργαζόταν έντιμα μια ζωή, ο Κωνσταντίνος από την Kηπούπολη που στα 30 του είναι γιατρός στο Βενιζέλειο, η κυρία Μαρία που συντηρεί με δυσκολία μια επιχείρηση στο κέντρο του Ηρακλείου. Φυσικά αντίστοιχα γιατί να απολογηθούν κάτοικοι αυτού του νησιού από την μια άκρη ως την άλλη.

Όσοι συντηρούν το αφήγημα των κακών Κρητικών και της προβληματικής Κρήτης αγνοούν κάτι σημαντικό: η Κρήτη δεν είναι απλώς ένα νησί. Δεν είναι η Τήνος και η Πάρος. Η Κρήτη είναι μια ολόκληρη Περιφέρεια της χώρας. Έχει διαφορές από περιοχή σε περιοχή. Το διαπιστώνεις εύκολα αν την γνωρίσεις τμηματικά. Και ακόμα καλύτερα αν γνωρίσεις τους ανθρώπους της, χωρίς στερεότυπα.

Στον δικό μου κύκλο, ελάχιστοι συμπαθούν τα όπλα, το αλκοόλ και εμπλέκονται σε τσαμπουκάδες. Και δεν θεωρώ πως είναι θέμα κύκλου. Αυτή είναι η συντριπτική πλειοψηφία των Κρητικών. Κι αν δεν είναι, δεν θα απολογηθούμε όλοι γι αυτό.

Δεν θυμάμαι όταν ο Δουρής βίασε και σκότωσε το παιδί του να …ντρέπεται ολόκληρη η κοινή γνώμη της χώρας. Ή για να το διατυπώσω σωστότερα δεν έπρεπε να ντρέπεται ολόκληρη η χώρα.

Ας μπει τέλος στο αυτομαστίγωμα. Ας απολογούμαστε για τις πράξεις μας και όχι για τις πράξεις των άλλων και πριν κουνήσουμε το δάχτυλο να κάνουμε την αυτοκριτική μας. Κάπου… ώπα!

https://creta24.gr/kapou-opa-me-to-tsouvaliasma-ton-katoikon-tis-kritis/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button