Πολιτική

Μητσοτάκης: Πιο κατάλληλες οι κυβερνήσεις πλειοψηφίας από ένα κόμμα, αλλά όχι μόνο ένα χρώμα

Οι κυβερνήσεις πλειοψηφίας «από ένα κόμμα, αλλά όχι μόνο ένα χρώμα», είναι πιο κατάλληλες, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο STAR Κεντρικής Ελλάδας, στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί σήμερα στη Φθιώτιδα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως το αίτημα για αυτοδυναμία συνδέεται με την ανάγκη «να έχει η χώρα μια σταθερή κυβέρνηση» και «να κάνουμε ένα μεγάλο άλμα στο μέλλον». 

«Σε όσους ισχυρίζονται ότι η απλή αναλογική είναι το ενδεδειγμένο εκλογικό σύστημα, θα τους ζητούσα να δουν τι συμβαίνει σε άλλες χώρες οι οποίες έχουν την απλή αναλογική ως εκλογικό σύστημα», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός, φέρνοντας ως παράδειγμα τη Βουλγαρία και το Ισραήλ. 

«Αλλά τολμώ να πω ότι και σε πολλές άλλες χώρες που υπάρχουν κυβερνήσεις συνασπισμού, υπάρχουν πολύ μεγάλες δυσκολίες στη συνεννόηση μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων», συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στη Γερμανία. 

«Πιστεύω ακράδαντα ότι στη χώρα μας οι σταθερές κυβερνήσεις που απολαμβάνουν κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, αποτελούμενες από ένα κόμμα αλλά όχι μόνο από ένα χρώμα -το τονίζω αυτό- είναι οι πιο κατάλληλες, είναι οι πιο δοκιμασμένες και αυτές που μπορούν τελικά να εξασφαλίσουν ότι η χώρα θα κινηθεί πολύ γρήγορα στο δρόμο τον οποίο έχουμε χαράξει», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός. 

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, δήλωσε πως η Νέα Δημοκρατία είναι «μια ανοιχτή» και «εξαιρετικά ευρύχωρη» παράταξη, η οποία «έχει ενσωματώσει στελέχη από άλλους πολιτικούς χώρους». 

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου 

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου και ενημερώθηκε για τα έργα επέκτασης και αναβάθμισης που είναι σε εξέλιξη. Επόμενος σταθμός της περιοδείας του στη Φθιώτιδα ήταν τα Καμένα Βούρλα, όπου παρακολούθησε την παρουσίαση του επενδυτικού σχεδίου για την αναβίωση της λουτρόπολης. 

Στον Άγιο Κωνσταντίνο οι παρεμβάσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Μάιο. Οι θέσεις ελλιμενισμού θα αυξηθούν από δύο σε έξι, ο χερσαίος χώρος του λιμανιού θα επεκταθεί κατά 3.745 τετραγωνικά μέτρα και θα διαθέτει σύγχρονες υποδομές για την υποδοχή ταξιδιωτών, σύμφωνα με ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου. Επίσης, ο Άγιος Κωνσταντίνος θα αποκτήσει δυνατότητα εξυπηρέτησης μικρών και μεσαίων κρουαζιερόπλοιων.

Μητσοτάκης: Πιο κατάλληλες οι κυβερνήσεις πλειοψηφίας από ένα κόμμα, αλλά όχι μόνο ένα χρώμα Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI

Σε ό,τι αφορά στο επενδυτικό σχέδιο για τα Καμένα Βούρλα, προβλέπεται η αποκατάσταση των εγκαταλελειμμένων ξενοδοχείων «Ράδιον» και «Θρόνιον» και του επίσης εγκαταλελειμμένου υδροθεραπευτηρίου «Ασκληπιός». 

Ακόμη, σχεδιάζεται η ανακαίνιση του υδροθεραπευτηρίου «Ιπποκράτης», η διατήρηση του ξενοδοχείου «Γαλήνη» με προδιαγραφές επιπέδου 5 αστέρων, αξιοποίηση και αναβάθμιση της αναγνωρισμένης ιαματικής πηγής «Γεωργαλά» και παρεμβάσεις για τη διαμόρφωση χώρων πρασίνου, πεζοδρόμων, στάθμευσης οχημάτων και περιμετρικού δακτυλίου για τη βελτίωση της κυκλοφορίας.

Μητσοτάκης: Πιο κατάλληλες οι κυβερνήσεις πλειοψηφίας από ένα κόμμα, αλλά όχι μόνο ένα χρώμα Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI

https://www.lifo.gr/now/politics/mitsotakis-pio-katalliles-oi-kyberniseis-pleiopsifias-apo-ena-komma-alla-ohi-mono-ena

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button