Πολιτική

ΝΔ για Απατζίδη: «Επικίνδυνη, χυδαία και απαράδεκτη πράξη εκφασισμού»

Την έντονη αντίδραση της ΝΔ προκάλεσε η κίνηση της βουλευτή του του ΜεΡΑ25, Μαρίας Απατζίδη, να ανέβει στο βήμα της Βουλής φορώντας μπλουζάκι που έγραφε «57 νεκροί, 156 υποκριτές».

Η Μαρία Απατζίδη αναφερόταν στους νεκρούς από το δυστύχημα των Τεμπών και στους  βουλευτές της πλειοψηφίας, κάτι που καταδίκασε η ΝΔ μιλώντας για «επικίνδυνη, χυδαία και απαράδεκτη πράξη εκφασισμού».

«Τη στιγμή που οι πολίτες ζητούν από όλους σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ειλικρίνεια, κάποιοι συνεχίζουν να εργαλειοποιούν το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών για μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Η βουλευτής του ΜέΡΑ25 Μαρία Απατζίδη που πριν από δύο εβδομάδες είχε αποκαλέσει την Κυβέρνηση “δολοφόνο”, ανέβηκε σήμερα στο βήμα της Βουλής φορώντας μπλούζα που έγραφε “57 νεκροί, 156 υποκριτές”. Πρόκειται για μια ακόμη επικίνδυνη, χυδαία και απαράδεκτη πράξη εκφασισμού, που δεν έχει καμία θέση στον ναό της Δημοκρατίας μας» αναφέρεται σε ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Η ΝΔ καλεί μάλιστα τον Γραμματέα του ΜέΡΑ25, αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα, να καταδικάσουν έμπρακτα τις συγκεκριμένες ενέργειες.

Απάντηση ΜέΡΑ25 στην ανακοίνωση της ΝΔ 

Την δική του απάντηση εξέδωσε με την σειρά του το ΜέΡΑ25 κάνοντας λόγο για μια μπλούζα με ένα μήνυμα διαμαρτυρίας πολύ πιο ήπιο από όσα λέει ο κόσμος εκεί έξω. 

«Να πληροφορήσουμε τη Νέα Δημοκρατία για κάποιες αληθινά επικίνδυνες, χυδαίες και απαράδεκτες πράξεις εκφασισμού:

-Η αγνόηση των προειδοποιήσεων των εργαζομένων από τους διοικητές ΟΣΕ και Hellenic Train.

-Η αγνόηση των προειδοποιήσεων των βουλευτών του  ΜέΡΑ25 από τον αρμόδιο Υπουργό.

-Η ωμή καταστολή των διαδηλώσεων του λαού από τον Υπουργό ΠροΠο.

-Η προσπάθεια των κυβερνητικών παραγόντων να κάνουν το άσπρο μαύρο και να μας πείσουν ότι όλα λειτουργούσαν στην εντέλεια και ευθύνη για το έγκλημα στα Τέμπη έχει μόνο ένας σταθμάρχης.

Αν ο χαρακτηρισμός «υποκριτές» ενοχλεί τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, υπάρχει τρόπος να τον αποσύρουμε: να καταψηφίσουν την εγκληματική κυβέρνηση και να απαιτήσουν μαζί με το λαό τη λογοδοσία των πραγματικά υπεύθυνων για την τραγωδία» .

Στο βήμα της Βουλής με μπλουζάκι για τα Τέμπη η Απατζίδη

Νωρίτερα η βουλευτής του ΜεΡΑ25 Μαρία Απατζίδη, ανέβηκε να μιλήσει στο βήμα της Βουλής φορώντας ένα μαύρο μπλουζάκι που έγραφε «57 νεκροί, 156 υποκριτές».

Όταν ανέβηκε στο βήμα της Ολομέλειας προκειμένου να μιλήσει για το νομοσχέδιο που αφορά στο νερό, ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νικήτας Κακλαμάνης που εκείνη την στιγμή προέδρευε, δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του για την αμφίεσή της. «Δεν θα απαντήσω επί της ουσίας αλλά σε πρώτη ευκαιρία δημοσίως θα πάρει πολύ σκληρή απάντηση», σημείωσε χαρακτηριστικά χωρίς να συνεχίσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πλήρη κάλυψη στην συνάδελφό του από το ΜέΡΑ25 παρείχε ο Κλέων Γρηγοριάδης, καθώς μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, σχολίασε πως ήταν ευπρεπώς ντυμένη.

«Όπως είδατε είναι ευπρεπώς ντυμένη. Έκανε λάθος ο Νικήτας Κακλαμάνης που το σχολίασε. Δεν είναι δάσκαλος σε δημοτικό σχολείο. Είναι αιρετή και είναι και ευπρεπώς ντυμένη. Ποιος θα το κρίνει;», διερωτήθηκε μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

πηγή: lifo

now/politics/nd-gia-apatzidi-epikindyni-hydaia-kai-aparadekti-praxi-ekfasismoy

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button