Πολιτική

Πέθανε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Τσούρας

Πέθανε σήμερα το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός, Θανάσης Τσούρας σε ηλικία 77 ετών.

Ο Θανάσης Τσούρας υπήρξε από τα ιδρυτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και είχε διατελέσει υπουργός σε κυβερνήσεις του. 

Το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας δίνοντας άνιση μάχη με τον καρκίνο. Νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Οι Άγιοι Ανάργυροι», όπου σήμερα το απόγευμα άφησε την τελευταία του πνοή.

Ήταν γιατρός και ο ίδιος στο επάγγελμα.

Ποιος ήταν ο Θανάσης Τσούρας

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή Αθηνών και εργάστηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας.

Υπήρξε μέλος όλων των κεντρικών επιτροπών και του εθνικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα. Υπήρξε σύμβουλος του Ανδρέα Παπανδρέου για θέματα αποκέντρωσης και αυτοδιοίκησης. Διετέλεσε, μεταξύ άλλων, υπουργός Δημόσιας Τάξης, υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών και αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.

Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής της Α’ Αθηνών με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του Ιουνίου του 1989. Επανεξελέγη βουλευτής στις εκλογές του Νοεμβρίου του 1989, του 1990, του 1993, του 1996, του 2004, και του 2009. Επίσης, εξελέγη βουλευτής το Μάιο του 2009 αντικαθιστώντας την Αναστασία – Συλβάνα Ράπτη, η οποία παραιτήθηκε.

Συλλυπητήρια από το ΠΑΣΟΚ 

Συλλυπητήρια για τον θάνατο του Θανάση Τσούρα εκφράζει το ΠΑΣΟΚ στην οικογένεια του. «Αποχαιρετούμε με βαθιά θλίψη και σεβασμό το ιδρυτικό μέλος του ΠΑΚ και του ΠΑΣΟΚ, Θανάση Τσούρα» τονίζει σε ανακοίνωσή του και σημειώνει:

«Βρέθηκε στην πρωτοπορία των δημοκρατικών αγώνων κατά της χούντας και την πολιτική του διαδρομή χαρακτήρισε το ήθος, η εργατικότητα και η ανιδιοτέλεια.Εκ των πρωταγωνιστών στην εξέγερση του Πολυτεχνείου, συνελήφθη και βασανίστηκε από τη χούντα.

Το 1981 ως ο νεότερος Γενικός Γραμματέας στην ιστορία του Υπουργείου Εσωτερικών, άφησε σπουδαίο αποτύπωμα σε συνεργασία με τον τότε υπουργό Γιώργο Γεννηματά, προωθώντας νομοθετικές πρωτοβουλίες, που επέτρεψαν την επιστροφή των πολιτικών προσφύγων του εμφυλίου πολέμου στην Ελλάδα.

Υπηρέτησε το δημόσιο συμφέρον επιδεικνύοντας απαράμιλλο πολιτικό ήθος από διάφορες υπουργικές θέσεις και διετέλεσε βουλευτής από το 1989 έως και το 2012».

https://www.lifo.gr/now/politics/pethane-o-proin-ypoyrgos-toy-pasok-thanasis-tsoyras

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button