Πολιτική

ΠΑΣΟΚ για Μητσοτάκη: Οι κυβερνήσεις υπάρχουν για να αντιμετωπίζουν τις παθογένειες, όχι να τις διαιωνίζουν

«Οι κυβερνήσεις υπάρχουν για να αντιμετωπίζουν τις παθογένειες και όχι για να τις επικαλούνται και να τις διαιωνίζουν», επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, σχολιάζοντας τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτσάκη για το δυστύχημα στα Τέμπη

«Συναισθανόμενοι την ώρα του πένθους και της οδύνης, σημειώνουμε ότι οι ευθύνες θα αποδοθούν στο ακέραιο και τη στιγμή που πρέπει», αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, για την τραγωδία με τη σύγκρουση δύο τρένων στα Τέμπη

Όμως, συμπληρώνει, αυτό δεν σημαίνει «ότι θα αντεχθούμε ο πρωθυπουργός να αποσείει για ακόμα μια φορά τις κυβερνητικές ευθύνες επικαλούμενος μετά από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης διαχρονικές παθογένειες και την αντικειμενική πολιτική ευθύνη του υπουργού του». 

Στη δήλωσή του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως θα συσταθεί ανεξάρτητη και υπερκομματική επιτροπή εμπειρογνωμόνων, η οποία θα εξετάσει πλήρως τα αίτια του δυστυχήματος στα Τέμπη, αλλά και «τις διαχρονικές καθυστερήσεις στην υλοποίηση των σιδηροδρομικών έργων». 

Η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Αναλυτικά, η ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, μετά τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής ανέδειξε το ερώτημα γιατί να κρέμονται τόσες ζωές από ένα ανθρώπινο χέρι, ενώ υπάρχουν τεχνικές δυνατότητες πρόληψης και αποτροπής τέτοιων δυστυχημάτων.

Συναισθανόμενοι την ώρα του πένθους και της οδύνης, σημειώνουμε ότι οι ευθύνες θα αποδοθούν στο ακέραιο και τη στιγμή που πρέπει.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα ανεχθούμε ο πρωθυπουργός να αποσείει για ακόμα μια φορά τις κυβερνητικές ευθύνες επικαλούμενος μετά από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης διαχρονικές παθογένειες και την αντικειμενική πολιτική ευθύνη του υπουργού του.

Οι κυβερνήσεις υπάρχουν για να αντιμετωπίζουν τις παθογένειες και όχι για να τις επικαλούνται και να τις διαιωνίζουν». 

πηγή: lifo

now/politics/pasok-gia-mitsotaki-oi-kyberniseis-yparhoyn-gia-na-antimetopizoyn-tis-pathogeneies-ohi

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button