Πολιτική

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Η κυβέρνηση αποφασίζει για την ταφή

Διϋπουργική σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί, σήμερα το πρωί, στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να αποσαφηνιστούν οι λεπτομέρειες για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Η κυβέρνηση είχε ενημερωθεί για την πορεία της υγείας του τέως βασιλιά, την περασμένη Πέμπτη, όταν και στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκαν οι γιοι του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ, Παύλος και Νικόλας με τη συνοδεία του δικηγόρου τους Κωνσταντινου Λιδωρίκη.

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνου: Η κυβέρνηση δεν προκρίνει  ην επιλογή της κηδείας δημοσία δαπάνη

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο υπουργός Επικρατείας ενημερώθηκε σχετικά, ενώ επί τάπητος τέθηκαν και τα διαδικαστικά. Όπως σημειώνει ο Γιάννης Καντέλης στο iefimerida.gr, επιθυμία της οικογένειας ήταν να τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα και να κηδευθεί με τιμές αρχηγού κράτους.

Το Μέγαρο Μαξίμου, ωστόσο, εμφανίζεται αρνητικό απέναντι σε αυτή την πρόταση, με την κυβέρνηση να προκρίνει την επιλογή της κηδείας δημοσία δαπάνη με τιμές αρχηγού κράτους.

Τι θα γίνει με την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Αναφορικά με τον τόπο που θα τελεστεί η κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, ο οποίος «έφυγε» εχθές από τη ζωή, να σημειωθεί ότι το ζήτημα δεν αφορά την κυβέρνηση αλλά την συνεννόηση της οικογένειας με την εκκλησία και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα γίνει στην Μητρόπολη.

Αυτό ισχύει και για το λαϊκό προσκύνημα, με το σενάριο που επικρατεί να θέλει την σορό του τέως να μεταφέρεται στην Μητρόπολη για λίγες ώρες πριν την κηδεία και όποιος επιθυμεί να βρεθεί εκεί. 

Η ταφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου θα γίνει στο Τατόι, όπου βρίσκονται οι τάφοι της οικογένειάς του.

πηγή: lifo

now/politics/teos-basilias-konstantinos-i-kybernisi-apofasizei-gia-tin-tafi

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button