Πολιτική

Υπόθεση Γεωργούλη: «Δεν τίθεται ζήτημα καθυστέρησης της έρευνας», λέει ο δικηγόρος της Χρονοπούλου

O δικηγόρος της Ελένης Χρονοπούλου που κατήγγειλε τον ευρωβουλευτή, Αλέξη Γεωργούλη για ξυλοδαρμό και βιασμό τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι τα στοιχεία της πελάτισσάς του βγήκαν στη δημοσιότητα «χωρίς τη συναίνεσή της». 

Συγκεκριμένα, ο δικηγόρος, Σπήλιος Σπηλιάκος περιέγραψε την κα Χρονοπούλου ως έναν «πολύ δυνατό άνθρωπο, μια αγωνίστρια που παλεύει και αντέχει».

«Είναι μια δύσκολη περίοδος και η ίδια, όπως έχει γίνει πλέον σαφές σε όλους, είχε επιλέξει να τηρήσει τη μυστικότητα της διαδικασίας της ποινικής που έχει ανοίξει στο Βέλγιο από το 2020 και ξαφνικά χωρίς τη συναίνεσή της βγήκαν τα στοιχεία της στη δημοσιότητα και ήρθαν πάνω της τελοσπάντων τα φώτα της δημοσιότητας, το οποίο ουδέποτε επεδίωξε. Ξαναλέω όμως πως είναι ένας δυνατός άνθρωπος», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ

Στη συνέχεια, ο δικηγόρος της κας Χρονοπούλου παραδέχτηκε πως γνώριζε εξαρχής για την καταγγελία το 2020 και πρόσθεσε ότι η πελάτισσά του «πήγε στις βελγικές Αρχές και κατήγγειλε το περιστατικό και από εκεί και πέρα σε συνεννόηση με τις Αρχές έγιναν τα προβλεπόμενα. Δεν θέλω να επεκταθώ στο συγκεκριμένο κομμάτι, έχει γίνει ό,τι είναι απαραίτητο με βάση της δικονομία του Βελγίου».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο καθυστέρησης της έρευνας από τις αρμόδιες βελγικές Αρχές, ο κ. Σπηλιάκος δήλωσε πως «δεν τίθεται ζήτημα καθυστέρησης της έρευνας με την έννοια ότι θα μπορούσαν να είχαν κάνει κάτι πιο γρήγορα και δεν το έκαναν κατ’ επιλογήν. Εξ όσων έχω πληροφορηθεί από τους συναδέλφους στο Βέλγιο, οι χρόνοι στους οποίους ενήργησαν, είναι συνήθεις».

https://www.lifo.gr/now/politics/ypothesi-georgoyli-den-tithetai-zitima-kathysterisis-tis-ereynas-leei-o-dikigoros-tis

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button