Πολιτική

Τηn φρεγάτα ΥΔΡΑ στην Ερυθρά Θάλασα επισκέφθηκε  ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Δένδιας

Στον προσωπικό λογαριασμό του στο ” X ” ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Δένδιας, με την ευκαιρία της σημερινής επίσκεψης του στο πλοίο ανέφερε: «Με ιδιαίτερη τιμή βρέθηκα συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Δημήτριο Χούπη και τον Αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο Δημήτριο Ελευθέριο Κατάρα ΠΝ στην φρεγάτα «Ύδρα», που περιπολεί στον κόλπο του ‘Αντεν, στο πλαίσιο της επιχείρησης EUNAVFOR ASPIDES, προστατεύοντας τα εθνικά μας συμφέροντα σε περιοχή κινδύνου».

Ύδρα: «Η ελληνική σημαία στο Άντεν, προστατεύετε τα εθνικά συμφέροντα» λέει ο Δένδιας Facebook Twitter
Ο Νίκος Δένδιας με τον κυβερνήτη της φρεγάτας Ύδρα, αντιπλοίαρχο Χ. Δρούγκα

Ανάλογη ήταν και η επισήμανση του στο βιβλίο επισκεπτών της φρεγάτας όπου έγραψε: «Με ιδιαίτερη τιμή βρίσκομαι στην “Υδρα”, στον κόλπο του ‘Αντεν, τη στιγμή που επιχειρεί προστατεύοντας τα εθνικά μας συμφέροντα σε περιοχή κινδύνου. Καλή επιτυχία».

Αιφνιδιαστική επίσκεψη στην φρεγάτα Ύδρα

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας μετέβη απροειδοποίητα στο Τζιμπουτί και επιβιβάστηκε στη φρεγάτα Ύδρα η οποία το Σαββατοκύριακο είχε δέσει στο λιμάνι για ανεφοδιασμό. Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας συνοδεύουν στην Ερυθρά Θάλασσα ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Χούπης και ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Κατάρας. 

Ο Νίκος Δένδιας θα έχει την ευκαιρία να διαπιστώσει από πρώτο χέρι τη φύση της αποστολής που έχει αναλάβει το πλήρωμα της φρεγάτας Ύδρα και το περιβάλλον ασφαλείας σε μια περιοχή που τις τελευταίες ημέρες οι αντάρτες Χούτι έχουν πυκνώσει τις επιθέσεις τους κατά εμπορικών και πολεμικών πλοίων.

Απευθυνόμενος προς το πλήρωμα της φρεγάτας ο κ. Δένδιας δήλωσε μεταξύ άλλων :«είμαστε πολύ περήφανοι για αυτό που κάνετε. Διατύπωσα ήδη στον κυβερνήτη τα συγχαρητήρια μου».

Παράλληλα επανέλαβε: «Γνωρίζω πάρα πολύ καλά και σας το επαναλαμβάνω ότι η πατρίδα σας έχει στείλει σε ζώνη κινδύνου. Πρέπει όμως να σας πω ότι είσαστε εδώ και το ξέρετε για να υπερασπίσετε τα δικά μας συμφέροντα, τα εθνικά μας συμφέροντα, αυτό το οποίο εξυπηρετεί την Ελληνική Δημοκρατία, την πατρίδα μας και την ελληνική κοινωνία. Και να σας πω επίσης, πρόσθεσε, ότι για εμένα ήταν μεγάλη περηφάνεια που κοίταξα στον ιστό της «Ύδρας» την ελληνική σημαία να ανεμίζει στον κόλπο του Αντεν».

Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη του Νίκου Δένδια, ο οποίος φόρεσε και αλεξίσφαιρο γιλέκο, στην φρεγάτα Ύδρα:

Ύδρα: «Η ελληνική σημαία στο Άντεν, προστατεύετε τα εθνικά συμφέροντα» λέει ο Δένδιας Facebook Twitter
Ο Νίκος Δένδιας με αλεξίσφαιρο γιλέκο
Ύδρα: «Η ελληνική σημαία στο Άντεν, προστατεύετε τα εθνικά συμφέροντα» λέει ο Δένδιας Facebook Twitter
Η ελληνική σημαία στην φρεγάτα Ύδρα
 
 
 

πηγή: lifo

now/politics/udra-i-elliniki-simaia-sto-anten-prostateyete-ta-ethnika-symferonta-leei-o-dendias

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button