Αθλητικά

Ζελένσκι: Αν μετάσχουν οι Ρώσοι αθλητές στους Ολυμπιακούς αγώνες, θα γίνουν όργανα προπαγάνδας

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έκανε έκκληση σε εκπροσώπους διεθνών ομοσπονδιών και υπουργούς Αθλητισμού να πιέσουν τη ΔΟΕ ώστε να μην επιτρέψει τη συμμετοχή Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2024, στο Παρίσι. 

«Η Ρωσία έχει επιλέξει το μονοπάτι του τρόμου, για αυτό δεν έχει καμία θέση στον πολιτισμένο κόσμο», υπογράμμισε ο Ζελένσκι κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης. Το τελευταίο διάστημα έχει ενταθεί η συζήτηση για το αν πρέπει να επιτραπεί στους Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές να μετάσχουν στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού. Η ΔΟΕ αναζητά τρόπο να τους επιτρέψει να δώσουν το παρών, πιθανόν ως ανεξάρτητοι, κάτι που το οποίο είναι επίσης αντίθετος ο Ζελένσκι. 

«Πόσοι Ρώσοι αθλητές έχουν καταδικάσει ανοιχτά τον τρόμο που έχει εξαπολύσει η χώρα τους;», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος. «Δεν υπάρχει σχεδόν καμία τέτοια καταδίκη. Μόνο μερικές απομονωμένες φωνές, οι οποίες ξεθωριάζουν», συμπλήρωσε. 

Σε περίπτωση που επιτραπεί η συμμετοχή τους σε όποια διοργάνωση ή τους Ολυμπιακούς αγώνες, «είναι θέμα χρόνου να τους αναγκάσει το κράτος τρομοκράτης να ακολουθήσουν την πολεμική προπαγάνδα», προειδοποίησε ο Ουκρανός πρόεδρος. 

Ζελένσκι: Ένδειξη βίας και ανομίας η παρουσία των Ρώσων στους Ολυμπιακούς αγώνες

«Αν οι σκοτωμοί και οι επιθέσεις με πυραύλους ήταν Ολυμπιακό άθλημα, ξέρετε ποια εθνική ομάδα θα έπαιρνε την πρώτη θέση. Δεν έχει σημασία αν αυτή η εθνική ομάδα έχει τη σημαία της. Οι Ρώσοι τρομοκράτες χρησιμοποιούν διαφορετικά σύμβολα», υπογράμμισε και αναρωτήθηκε: «Αν εκπρόσωποι μιας χώρας- τρομοκράτη μετείχαν σε Ολυμπιακούς αγώνες, θα είχε σημασία αν το έκαναν χωρίς τα εθνικά τους σύμβολα; Και μόνο η παρουσία τους θα είναι μια ένδειξη βίας και ανομίας». 

Στον ένα χρόνο του πολέμου, 228 Ουκρανοί αθλητές και προπονητές έχουν σκοτωθεί, τόνισε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και υπογράμμισε πως η τρομοκρατία και ο Ολυμπισμός είναι δύο αντίθετες έννοιες, οι οποίες δεν μπορούν να συνδυαστούν. 

«Όσο η Ρωσία σκοτώνει και τρομοκρατεί, οι εκπρόσωποί της δεν έχουν καμία θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες», τόνισε ο Ουκρανός πρόεδρος. 

«Αυτό δεν μπορεί να καλυφθεί με τη δήθεν ουδετερότητα ή τη λευκή σημαία. Γιατί η Ρωσία είναι πλέον μια χώρα που κηλιδώνει τα πάντα με αίμα, ακόμη και τη λευκή σημαία», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

πηγή: lifo

now/sport/zelenski-metashoyn-oi-rosoi-athlites-stoys-olympiakoys-agones-tha-ginoyn-organa

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button