Αθλητικά

“Να γίνει ειδική συνεδρίαση για τις αθλητικές υποδομές στα Χανιά”

Το ζήτημα της ανακατασκευής του κολυμβητηρίου Χανίων στη Νέα Χώρα έθεσε ο δημοτικός σύμβουλος, Γιάννης Σπυριδάκης, ο οποίος πρόσθεσε και το θέμα του φωτισμού του Εθνικού Σταδίου.

Ρώτησε για το αν μπορεί να αναληφθεί πρωτοβουλία από τη Δημοτική Αρχή, ώστε να περιέλθουν στη διαχείρισή της οι αθλητικές εγκαταστάσεις στην πόλη.

Έγινε δε αναφορά και στα γήπεδα ποδοσφαίρου των Χανίων και στην κατάσταση στην οποία βρίσκονται.

Ζήτησε δε να γίνει ειδική συνεδρίαση για τις αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης, καθώς το θέμα αφορά την αθλούμενη νεολαία των Χανίων.

“Δεν δέχομαι ότι η κατάσταση στις εγκαταστάσεις που διαχειρίζεται ο Δήμος Χανίων είναι θλιβερή και επικίνδυνη”, απάντησε ο Δήμαρχος Χανίων, ενώ έκανε ειδική αναφορά στις λειτουργικές παρεμβάσεις που έχουν γίνει, όπως για παράδειγμα στη Μοναχή Ελιά.

Πρόσθεσε δε ότι στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου που θα παρουσιαστεί σε λίγες ημέρες θα υπάρχουν 600.000 ευρώ για παρεμβάσεις σε αθλητικές εγκαταστάσεις.

“Δυστυχώς, στα δύο κολυμβητήρια δεν μπορούμε να παρέμβουμε. Στο Ακρωτήρι είναι ιδιοκτησίας του Πολυτεχνείου Κρήτης και ότι συμβαίνει είναι γνωστό σε όλους. Το ίδρυμα παρέδωσε όσα προέβλεπε η σύμβαση, αλλά ο κ. Αυγενάκης ζήτησε χώρο ρίψεων και γνωρίζετε τι έχει συμβεί από τότε. Γιατί δεν προχώρησε ο κ. Αυγενάκης; Οσο για τη Νέα Χώρα, παρουσιάστηκαν οι μελέτες και είδαμε ότι δεν υπήρχαν περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις, ούτε από την πολεοδομία. Τότε, είχαμε εκφράσει τις επιφυλάξεις για το χρονοδιάγραμμα που είχε θέσει ο κ. Αυγενάκης. Είδαμε ότι εκφράστηκε δημόσια πως δεν είχε κατατεθεί καν στην πολεοδομία ο φάκελος για την οικοδομική άδεια. Εξι μήνες μετά εκκρεμούν τόσες διαδικασίες! Ακούμε ότι υπάρχει χρηματοδότηση, αλλά δεν την έχουμε δει στο συγκεκριμένο έργο”, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Σημανδηράκης, ο οποίος έκανε τις συγκρίσεις διαχείρισης ανάμεσα σε δύο ολυμπιακά έργα, όπως το ποδηλατοδρόμιο και το κολυμβητήριο και πως χειρίστηκε το πρώτο ο Δήμος Χανίων.

Ακολουθήστε το Parakritika.gr στη σελίδα μας στο Facebook,
βρείτε μας στο Twitter και στο Google News.

“Να γίνει ειδική συνεδρίαση για τις αθλητικές υποδομές στα Χανιά”

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button