Αθλητικά

Οι επιπτώσεις μετά την αποχώρηση του Ολυμπιακού β΄απο την Καλλιθέα

 

Ο Ολυμπιακός Β’ προφανώς και ούτε υποβιβάζεται ούτε ανεβαίνει κατηγορία, όπως ισχύει για όλες τις Β’ ομάδες. Ανεξάρτητα όμως από αυτό με αφορμή την αποχώρηση της ομάδας του Ολυμπιακού Β’ οι Πειραιώτες κινδυνεύουν με βάση το άρθρο 21 του ΚΑΠ της ΕΠΟ. Σε αυτό το άρθρο τονίζονται τα εξής:

Αγώνας που δεν τελέστηκε ή που δεν έληξε με υπαιτιότητα της μιας εκ των δύο ομάδων προσμετράται για την έκτιση ποινών μόνον της ανυπαίτιας ομάδας (ποδοσφαιριστών, αξιωματούχων και της ίδιας) και τιμωρείται όπως προβλέπεται κατωτέρω.

Remaining Time 0:00
 

δ) Εάν μία ομάδα αποχωρήσει από έναν αγώνα μετά την έναρξή του, με αφαίρεση πέντε (5) βαθμών από την τρέχουσα και πέντε (5) βαθμών από την επόμενη αγωνιστική περίοδο και χρηματική ποινή από είκοσι (20.000) έως διακόσιες χιλιάδες (200.000) Ευρώ για τις ΠΑΕ και έως δύο χιλιάδες (2.000) ευρώ για τα σωματεία. Σε αυτή την περίπτωση η υπαίτια ομάδα δεν δικαιούται μερίδιο από τις εισπράξεις του αγώνα, το οποίο περιέρχεται στη διοργανώτρια.

Όλα ωραία μας τα γράφει ο νομοθέτης δεν μας γράφει όμως  τί γίνεται όταν ο αίτιος της αποχώρησης είναι τρίτος παράγοντας που στην προκειμένη περίπτωση είναι  οι διαιτητές.

Φανταστείτε να ήταν άλλη  ομάδα .Μια από αυτές που συστηματικά αδικούνται από τους άρχοντες των παιχνιδιών. Ας πούμε Ιεράπετρα ποιές θα ήταν οι επιπτώσεις;;Απλά θα την εξαφάνιζαν με το έτσι θέλω από τον ποδοσφαιρικό χάρτη με τα πρόστιμα και τις αφαιρέσεις βαθμών υπαιτιότητας των διαιτητών και ούτε το λάθος όπως το ονομάζουνε δεν θα παραδεχόταν  οι κύριοι της ΚΕΔ ούτε συγνώμη δεν θα ζητούσαν.

Η συγνώμη και το λάθος και τους τιμωρήσαμε τους διαιτητές που λέει σε ανακοίνωσή της η ΚΕΔ δεν είναι κροκοδείλια δάκρυα με τον φόβο του διεθνή διασυρμού.

Μπράβο στον πρόεδρο του Ολυμπιακού που πήρε αυτήν την γενναία απόφαση να μήν αφήσει την ομάδα να βγεί στο β΄ημίχρονο αψηφώντας το οικονομικό κόστος γιατί για τον Ολυμπιακό  μόνο οικονομικό θα είναι το κόστος και απ ότι δείχνουν τα στοιχεία το μικρότερο δυνατόν μετα την παραδοχή του λάθους; απο την ΚΕΔ

Όμως η παραδοχή έδειξε ότι κάτι βρωμάει.

Εαν είχαν και την παραμικρή ευθιξία οι κύριοι της ΚΕΔ αλλά και της ΕΠΟ έπρεπε χθες ή να εχουν παραιτηθεί ή να έχουν πάρει κεφάλια αλ΄λά να μου πείς ποιά κεφάλια ;; τα δικάτους;;









Share on Google Plus

https://www.xanianews.gr/2022/12/blog-post_65.html

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button