Αθλητικά

Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε 87-84: Νίκη και τρίτη θέση στη Euroleague για τους Πειραιώτες

Ο Ολυμπιακός έδωσε “μάχη” άνευ ουσίας με τη Φενέρμπαχτσε στο μικρό τελικό της Euroleague, αλλά έδειξε χαρακτήρα και έφθασε στη νίκη με 87-84, κατακτώντας την τρίτη θέση της διοργάνωσης.

Ολυμπιακός και Φενέρμπαχτσε ήταν οι δύο… απογοητευμένοι των ημιτελικών και αναγκάστηκαν να μπουν ξανά στο παρκέ για το μικρό τελικό της Euroleague, με αμφότερους να δείχνουν πάντως διάθεση για τη νίκη και τους Πειραιώτες να την κατακτούν, έστω και οριακά, φεύγοντας με λίγο πιο… γλυκιά γεύση από το Βερολίνο.

Το παιχνίδι

Ο Ολυμπιακός μπήκε από την αρχή πιο δυνατά στο ματς και με τους Κάνααν και Πίτερς να τον οδηγούν στην επίθεση, επέβαλλε το ρυθμό του επί της Φενέρμπαχτσε, την οποία και κράτησε χαμηλά στο σκορ. Οι Πειραιώτες πήραν έτσι από νωρίς το προβάδισμα του αγώνα και έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο με το υπέρ τους 24-16.

Στη δεύτερη περίοδο, η είσοδος του Μιλουτίνοφ έδωσε νέα ώθηση στον Ολυμπιακό και η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, κατάφερε να διευρύνει το προβάδισμά της, φθάνοντας σε διψήφιες διαφορές. Η Φενέρμπαχτσε έμεινε όμως αυτή τη φορά κοντά στο σκορ, με τον Πιερ να είναι πρωταγωνιστής για την ομάδα του Γιασικεβίτσιους και το ημίχρονο είχε σκορ 48-37 υπέρ των Πειραιωτών.

Μετά την ανάπαυλα πάντως, η Φενέρμπαχτσε έβγαλε αντίδραση, με τον Γουίλμπεκιν να βρίσκει ρυθμό και να προσφέρει στο σκοράρισμα, για “τρέξει” η τουρκική ομάδα ένα επί μέρους 25-18 και να ξαναμπεί στο ματς, έχοντας βρεθεί και σε απόσταση ενός καλαθιού από τον Ολυμπιακό, πριν το 66-62 στο 30′.

Οι Πειραιώτες ήταν όμως καλύτεροι στην τελική ευθεία του αγώνα, με Λαρεντζάκη και Γκος να βγαίνουν μπροστά και να οδηγούν την ομάδα του στη νίκη με 87-84 και την τρίτη θέση της Euroleague. Η Φενέρμπαχτσε είχε τη δυνατότητα για ένα σουτ παράτασης και ο Σανλί ευστόχησε σε τρίποντο, αλλά το σουτ του ήταν εκτός χρόνου και το αποτέλεσμα δεν άλλαξε, με το έξτρα πεντάλεπτο να αποφεύγεται για τις δύο ομάδες.

https://creta24.gr/olybiakos-fenerbachtse-87-84-niki-kai-triti-thesi-sti-euroleague-gia-tous-peiraiotes/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button