Αθλητικά

«Σφαγή» των Χανίων στο Eλ Πάσο και άνοδος της Καλλιθέας σε πρωτάθλημα – «Σημαδεμένη τράπουλα»

SUPERLEAGUE-2 / 2023-2024 / ΚΑΛΛΙΘΕΑ – ΧΑΝΙΑ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI)

Σε ένα παιχνίδι όπου τα Χανιά, παρότι γνώριζαν την δυσκολία της αποστολής τους στο Ελ Πάσο, πραγματοποίησαν μια παλλικαρίσια εμφάνιση απέναντι στην Athens Kallithea ωστόσο ένα πρωτάθλημα που κρίθηκε από τις διαιτησίες και τα… συστήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου, έμελλε να κριθεί και το παιχνίδι της Πέμπτης. Τα Χανιά ήταν ανώτερα, προηγήθηκαν, είχαν πολλές ευκαιρίες για να σκοράρουν ωστόσο είδαν τον Διαμαντόπουλο να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα καθώς ο διεθνής διαιτητής δεν έδωσε καθαρό πέναλτι υπέρ τους σε χέρι του Μαρότα ενώ ακόμα και στην φάση από την οποία προήλθε το γκολ της ισοφάρισης έδειξε πρόθεση να δώσει παράβαση, σε ένα από τα πολλά μαρκαρίσματα που γίνονται σε ποδοσφαιρικό παιχνίδι.

Τα Χανιά μπορεί να έχασαν τον στόχο της ανόδου ωστόσο αποδείχθηκε μέχρι και την προτελευταία αγωνιστική πως αγωνίστηκαν σε ένα πρωτάθλημα που ήταν σημαδεμένη τράπουλα και δικαιώθηκαν όλοι όσοι προέβλεπαν από την αρχή της χρονιάς πως η Athens Kallithea ήταν το πρώτο φαβορί για την άνοδο και όχι για αγωνιστικούς λόγους!

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΑ ΧΑΝΙΑ

Ο Γιάννης Ταουσιάνης δεν επιφύλαξε εκπλήξεις στο αρχικό σχήμα των Χανίων παρατάσσοντας την ομάδα του με 4-3-3

Ο Καλογεράκης ήταν κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Κατσούρρι, Ματάους, Μπάτζιος και Σιλά.

Τον ρόλο του αμυντικού μέσου είχε ο Λεμονής με τους Ντίας και Τσέλιο μπροστά του. Στην τριάδα της επίθεσης στο δεξί άκρο έπαιξε ο Νίλι, αριστερά ο Μανουσάκης και στην κορυφή ο Μάναλης.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Μετά από ένα ισορροπημένο, πρώτο 15λεπτο, ανάμεσα στα Χανιά και την Athens Kallithea, οι ποδοσφαιριστές του Γιάννη Ταουσιάνη πήραν τα ηνία του αγώνα και πολιορκούσαν την εστία του Κότσαρη ψάχνοντας το γκολ που θα τους δώσει το προβάδισμα. Το 0-1 ήρθε στο 15ο λεπτό σε μια υποδειγματική αντεπίθεση με τον Κατσούρρι να συνεργάζεται με τον Νίλι και ο Ισπανός από το σημείο του πέναλτι άνοιξε το σκορ για τα Χανιά.


Τα Χανιά ήταν συνεχώς στην επίθεση ψάχνοντας το δεύτερο γκολ και στο 30ο λεπτό ήρθε η πρώτη μεγάλη απόφαση του Διαμαντόπουλου με την οποία αλλοιώθηκε το αποτέλεσμα. Ο Μανουσάκης έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, η μπάλα βρήκε καθαρά στο χέρι του Μαρότα που την σταμάτησε μπροστά στα μάτια του διεθνούς διαιτητή και αντί να δώσει το πέναλτι, υπέδειξε το κόρνερ.


Όμως το έργο του Διαμαντόπουλου δεν είχε τελειώσει εκεί αφού δύο λεπτά αργότερα ήρθε το γκολ της ισοφάρισης από μια εντελώς αμφισβητούμενη φάση σε διεκδίκηση της μπάλας ανάμεσα σε Λουκίνα και Μπάτζιο. Ο Διαμαντόπουλος υπέδειξε το φάουλ, ο Ματίγια το εκτέλεσε και ο Μαρότα με κεφαλιά έκανε το 1-1 που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.


Στο δεύτερο μέρος τα Χανιά βγήκαν ξανά με επιθετική διάθεση ψάχνοντας το δεύτερο γκολ χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες για να πάρουν το προβάδισμα. Στο 59ο λεπτό ο Νίλι εκτέλεσε το κόρνερ, η μπάλα πέρασε από αρκετό κόσμο και ο Λεμονής από κοντά δεν κατάφερε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα ενώ οκτώ λεπτά αργότερα ο Τσέλιος βγήκε απέναντι στον Κότσαρη, σε ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ με τον Κότσαρη να αποκρούει και να διατηρεί το 1-1.

Στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα, δεν παίχτηκε σχεδόν καθόλου ποδόσφαιρο με τους γηπεδούχους να επιδίδονται σε καθυστερήσεις με σκοπό να μην απειληθούν από τους παίκτες των Χανίων.

Τα Χανιά προσπάθησαν με ορθολογικό τρόπο να ψάξουν το δεύτερο γκολ ωστόσο οι γηπεδούχοι οπισθοχώρησαν αρκετά με αποτέλεσμα να παραμείνει το 1-1 μέχρι το τέλος και η Athens Kallithea να εξασφαλίσει και μαθηματικά την άνοδο στην Super League 1. Είναι χαρακτηριστική η… πρεμούρα των γηπεδούχων που στα τελευταία 10 λεπτά έκαναν συνεχόμενες καθυστερήσεις ώστε να μην απειληθούν από τα Χανιά φτάνοντας σε σημείο να παιχτεί ποδόσφαιρο για λίγα μόλις… λεπτά.

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

Βοηθοί: Ψαρρής (Ζακύνθου) – Σπυρόπουλος (Αν. Αττικής)

4ος Διαιτητής: Αλάμπεης (Αθηνών)

Athens Kallithea (Αλέκος Βοσνιάδης): Κότσαρης, Μεχίας, Μαρόττα, Μανθάτης (90′ Βλάχος), Μπουλούλης, Ματίγια (71′ Τσιντώνης), Σίλβα, Μουτίνιο (46′ Μουστακόπουλος), Ντεμέτριους (84′ Ουές), Κυνηγόπουλος (46′ Βασιλόγιαννης), Λουκίνας

Χανιά (Γιάννης Ταουσιάνης): Καλογεράκης, Κατσούρρι (71′ Νίκολιτς), Ματάους (40′ Μαζουλουξής), Μπάτζιος, Σιλά, Λεμονής (80′ Μιούλερ), Ντίας, Τσέλιος, Νίλι (80′ Κόλα), Μάναλης, Μανουσάκης (71′ Ελευθεριάδης)

sportcaster.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook

© Copyright 2024 Flashnews.gr – All Rights Reserved

design by WebOlution

powered by

«Σφαγή» των Χανίων στο Eλ Πάσο και άνοδος της Καλλιθέας σε πρωτάθλημα – «Σημαδεμένη τράπουλα»

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button