Τεχνολογία

Οι κωδικοί πρόσβασης «πεθαίνουν» – Τι ετοιμάζουν Apple, Google και Microsoft

Οι κωδικοί πρόσβασης είναι χρήσιμοι μεν γιατί διαφυλάσσουν την ιδιωτικότητα της εκάστοτε ηλεκτρονικής συσκευής, όμως αποτελούν «πονοκέφαλο» για αρκετό κόσμο, επειδή πρέπει να θυμάται τον κάθε ξεχωριστό συνδυασμό, αφού για λόγους ασφαλείας δεν πρέπει να βρίσκεται ο ίδιος παντού.

Έτσι, οι μεγάλες εταιρείες του χώρου Apple, Google και Microsoft προσανατολίζονται για τη δημιουργία του υπέρτατου κωδικού που θα ονομάζεται passkey και θα επιτρέπει στον χρήστη να συνδέεται σε όλες τις συσκευές με τον ίδιο κωδικό.

Όπως αναφέρουν οι New York Times, με τον συγκεκριμένο τρόπο, ο χρήστης θα επιλέγει μια συσκευή που θα χρησιμοποιεί ως «βάση» του κωδικού. Στη συνέχεια, για να συνδεθεί σε άλλες, θα χρειάζεται να έχει δίπλα του τη συσκευή που έχει θέση ως πρώτη πηγή εισόδου. Δηλαδή θα λειτουργεί ως μια «πιστωτική κάρτα».

Ηλεκτρονικός κωδικός

Με αυτό τον τρόπο, δεν θα μπορέσει να πέσει θύμα χάκερ, καθώς για να αποκτηθεί πρόσβαση στον λογαριασμό του, θα πρέπει να είναι δίπλα η πρωταρχική συσκευή.

Εντούτοις, δεν πρόκειται για ένα εύκολο εγχείρημα, παρά το γεγονός ότι ήδη ορισμένες εταιρείες -όπως η Apple- έχουν λανσάρει το δικό τους passkey. Αυτό, οφείλεται σε δύο λόγους.

Πρώτον, θα πρέπει το passkey να λειτουργεί με όλες τις συσκευές ανεξάρτητα από την εταιρεία που προέρχεται το εκάστοτε προϊόν και δεύτερον να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένας κοινός κώδικας.

Μέχρι στιγμής λοιπόν, πρόκειται για ένα δύσκολο εγχείρημα, το οποίο όμως δεν σημαίνει ότι δεν είναι επιτεύξιμο, καθώς τα τελευταία χρόνια ήδη έχουν γίνει τα κατάλληλα βήματα και έχουν φέρει αποτέλεσμα ως ένα σημείο.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook

πηγή: flashnews

post/605805/oi-kodikoi-prosvasis-pethainoun-ti-etoimazoun-apple-google-kai-microsoft/

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button