Τεχνολογία

LinkedIn: Πρόβλημα με τους ψεύτικους λογαριασμούς

Πρόβλημα με τους ψεύτικους λογαριασμούς αντιμετωπίζει το LinkedIn, καθώς παρατηρείται αύξηση του αριθμού ψεύτικων προφίλ και bots που επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν τους χρήστες.

Μεταξύ 1ης Ιανουαρίου και 30ης Ιουνίου, περισσότεροι από 21 εκατ. ψεύτικοι λογαριασμοί εντοπίστηκαν και αφαιρέθηκαν, σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας.

Διαβάστε επίσης: Έλτον Τζον: Αποχωρεί από το Twitter και ρίχνει τα βέλη του στον Ίλον Μασκ

Ενώ το LinkedIn έχει ενισχύσει την ικανότητά του να εντοπίζει τέτοια προφίλ καθώς και να παρέχει εργαλεία στον χρήστη να επιβεβαιώσει ότι συνομιλεί με ένα πραγματικό πρόσωπο, οι ειδικοί σε θέματα κυβερνοασφάλειας εκτιμούν ότι υπάρχουν αρκετά πράγματα που μπορούν να κάνουν οι χρήστες για να είναι ασφαλείς.

Αύξηση των ψεύτικων προφίλ

Όποιος αναζητεί θέσεις εργασίας, να βρει επιχειρηματικούς εταίρους ή άλλες επαγγελματικές ευκαιρίες, πιθανώς γνωρίζει ότι ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης είχε προβλήματα με ψεύτικα προφίλ. Αν και δεν διαφέρει από άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Twitter και το Facebook, το LinkedIn παρουσιάζει ένα διαφορετικό σύνολο προβλημάτων για τους χρήστες που επιδιώκουν να το χρησιμοποιήσουν για επαγγελματικούς σκοπούς.

Σύμφωνα με την εταιρεία, ενώ το 95,3% αυτών των ψεύτικων λογαριασμών «πιάστηκαν» κατά την εγγραφή τους από αυτοματοποιημένα συστήματα, υπήρξε σχεδόν 28% αύξηση των ψεύτικων λογαριασμών σε σύγκριση με το προηγούμενο εξάμηνο. Το LinkedIn αναφέρει ότι έχει σήμερα περισσότερα από 875 εκατομμύρια μέλη στην πλατφόρμα του.

Οι δημιουργοί ψεύτικων προφίλ στο LinkedIn προσπαθούν μερικές φορές να προωθήσουν περιεχόμενο που παραπέμπει σε κακόβουλους ιστότοπους, δήλωσε ο Mike Clifton, εκτελεστικός αντιπρόεδρος και επικεφαλής πληροφοριών και ψηφιακού στελέχους της Alorica, μιας παγκόσμιας εταιρείας εξωτερικής ανάθεσης υπηρεσιών εξυπηρέτησης πελατών.

Πώς να αποφύγετε την εξαπάτηση

Η πρόκληση για τους χρήστες του LinkedIn είναι ότι τα προφίλ στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης είναι εύκολο να δημιουργηθούν και συνήθως δεν επαληθεύονται με κανέναν τρόπο. Το LinkedIn έχει ζητήσει από τους χρήστες που συναντούν οποιοδήποτε περιεχόμενο στην πλατφόρμα που μοιάζει να είναι ψεύτικο να το αναφέρουν στην εταιρεία. Οι χρήστες θα πρέπει συγκεκριμένα να προσέχουν προφίλ με μη φυσιολογικές εικόνες ή ελλιπές ιστορικό εργασίας, καθώς και άλλες ενδείξεις, όπως ασυνέπειες στην εικόνα του προφίλ και στην εκπαίδευση.

«Αναζητάτε πάντα επιβεβαίωση από άλλες πηγές, αν εξετάζετε έναν λογαριασμό, και παίρνετε αποφάσεις με βάση αυτό που βλέπετε», δήλωσε ο Khan, αντιπρόεδρος και αναλυτής στην εταιρεία ερευνών Gartner. «Το μεγαλύτερο ζήτημα εδώ είναι για τις ίδιες τις πλατφόρμες. Πρέπει να διασφαλίσουν ότι διαθέτουν τα κατάλληλα μέτρα για τον εντοπισμό και την αποτροπή της αυτοματοποιημένης δημιουργίας λογαριασμών, ιδίως σε μεγάλη κλίμακα».

Το LinkedIn λαμβάνει μέτρα

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί τεχνολογία όπως η τεχνητή νοημοσύνη μαζί με ομάδες εμπειρογνωμόνων για την αφαίρεση περιεχομένου που παραβιάζει την πολιτική πριν αυτό βγει στη δημοσιότητα. Η συντριπτική πλειονότητα των εντοπισμένων ψεύτικων λογαριασμών συλλαμβάνεται από αυτοματοποιημένες άμυνες όπως η τεχνητή νοημοσύνη, σύμφωνα με μια ανάρτηση στο blog του Oscar Rodriguez, αντιπροέδρου διαχείρισης προϊόντων στο LinkedIn.

Η εταιρεία συνεργάζεται επίσης με ομοειδείς εταιρείες, φορείς χάραξης πολιτικής, φορείς επιβολής του νόμου και κυβερνητικές υπηρεσίες σε προσπάθειες αποτροπής της δολιοφθοράς στον ιστότοπο της.

Νέες λειτουργίες

Στην πιο πρόσφατη προσπάθειά του να σταματήσει τους ψεύτικους λογαριασμούς, το LinkedIn παρουσίασε τον Οκτώβριο νέες λειτουργίες και συστήματα που βοηθούν τους χρήστες να λαμβάνουν πιο τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με τα μέλη με τα οποία αλληλεπιδρούν.

Η λειτουργία «σχετικά με αυτό το προφίλ» δείχνει στους χρήστες πότε δημιουργήθηκαν και πότε ενημερώθηκαν τελευταία τα προφίλ, μαζί με πληροφορίες σχετικά με το αν τα μέλη είχαν επαληθευμένους αριθμούς τηλεφώνου ή emails εργασίας που συνδέονται με τους λογαριασμούς τους. Στόχος είναι η προβολή αυτών των πληροφοριών να βοηθήσει τους χρήστες να αποφασίσουν αν θα αποδεχθούν ένα αίτημα σύνδεσης ή θα απαντήσουν σε ένα μήνυμα.

Η εταιρεία πρόσθεσε επίσης μια προειδοποίηση σε ορισμένα μηνύματα του LinkedIn που περιλαμβάνουν περιεχόμενο υψηλού κινδύνου, το οποίο θα μπορούσε να επηρεάσει την ασφάλεια των χρηστών. Για παράδειγμα, οι χρήστες προειδοποιούνται για μηνύματα που τους ζητούν να μεταφέρουν συζητήσεις σε άλλες πλατφόρμες, επειδή αυτό μπορεί να αποτελεί ένδειξη απάτης.

ot.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook

πηγή: flashnews

post/588081/linkedin-provlima-me-tous-pseftikous-logariasmous/

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button