Τεχνολογία

Έγινε μούσκεμα το κινητό μας; Μην διανοηθούμε να το στεγνώσουμε με τους παρακάτω τρόπους

Φωτογραφία από Dariusz Sankowski από το Pixabay

Περπατούσαμε δίπλα σε μια πισίνα όταν γλιστρήσαμε και ρίξαμε το κινητό μας στο νερό; Ή μας γλίστρησε από το χέρι όταν είμασταν κοντά σε μια, γεμάτη με νερό, μπανιέρα ή τουαλέτα;

Με όποιον τρόπο το smartphone μας βράχηκε, τώρα θέλουμε να το στεγνώσουμε. Αλλά, τι κάνουμε;

Υπάρχουν πολλές συμβουλές στο Internet, μερικές από τις οποίες μας μπερδεύουν.

Η Apple μπήκε στη συζήτηση πρόσφατα όταν δημοσίευσε μια συμβουλή που περιλάμβανε μια προειδοποίηση ενάντια στη χρήση ρυζιού.

Ακολουθούν ορισμένα πράγματα που πρέπει να θυμόμαστε την επόμενη φορά που το τηλέφωνό μας θα «συναντήσει» ακούσια ένα υγρό.

Τι πρέπει να κάνουμε

Ας στεγνώσουμε το εξωτερικό του με μια πετσέτα ή καθαρό πανί, ακόμα και με το μανίκι μας – οτιδήποτε είναι απορροφητικό. Ας βγάλουμε την κάρτα SIM και τη θήκη. Εάν είναι δυνατόν, ας αφαιρέσουμε το πίσω περίβλημα και την μπαταρία για να τα σκουπίσουμε. Επίσης, αν είναι δυνατόν, ας απενεργοποιήσουμε το τηλέφωνο.

Τα iPhone δεν μπορούν να αποσυναρμολογηθούν, επομένως η Apple συνιστά να τα χτυπάμε απαλά στο χέρι μας με τις θύρες σύνδεσης στραμμένες προς τα κάτω, ώστε να μπορεί να ρέει υγρό.

Η Samsung, που είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής Android συμβουλεύει τη χρήση μπατονέτας απομάκρυνση της υγρασίας από την υποδοχή ακουστικών και τη θύρα φόρτισης. Αντίθετα, η Apple ισχυρίζεται ότι δεν πρέπει να εισέρχονται μπατονέτες στις θύρες του iPhone.

Εάν δεν είναι νερό αλλά άλλο υγρό – ένα ποτό, θαλασσινό νερό ή νερό πισίνας με χλώριο – η Samsung συμβουλεύει να μουλιάζουμε το τηλέφωνο σε καθαρό νερό για λίγα λεπτά και στη συνέχεια να το ξεπλύνουμε για να απαλλαγούμε από τυχόν σκουπιδάκια ή αλατότητα που θα μπορούσαν να επιταχύνουν τη διάβρωση του κυκλώματος εντός . Και οι δύο εταιρείες λένε ότι είναι καλύτερο να αφήνουμε το τηλέφωνο έξω σε καλά αεριζόμενο χώρο (ίσως με ανεμιστήρα) για να στεγνώσει.

Η Google λέει να αφήσουμε τη συσκευή να στεγνώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Τι δεν πρέπει να κάνουμε;

Να ΜΗΝ χρησιμοποιούμε πιστολάκι μαλλιών ή πεπιεσμένο αέρα στο τηλέφωνό μας.

Ακόμα, να μην το βάλουμε στην κατάψυξη – αυτό μπορεί να εμποδίσει τη συσκευή μας από το βραχυκύκλωμα, αλλά το πρόβλημα θα επανέλθει μόλις προσπαθήσουμε να την ξεπαγώσουμε. Και παρόλο που αυτό μπορεί να φαίνεται προφανές, να μην βάλουμε τη συσκευή μας σε στεγνωτήριο ή πάνω από καλοριφέρ.

Ας μην το ενεργοποιούμε κι ας μην προσπαθήσουμε να το φορτίσουμε με καλώδιο — αν και η ασύρματη φόρτιση είναι οκ σε περίπτωση που το τηλέφωνό μας το έχει και πρέπει πραγματικά να το ενεργοποιήσουμε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Τι γίνεται λοιπόν με τη χρήση ρυζιού για να στεγνώσει τη συσκευή μας;

Ίσως έχουμε ακούσει ότι η τοποθέτηση ενός τηλεφώνου σε ένα μπολ με ρύζι θα βοηθήσει να τραβήξουμε την υγρασία. Είναι μια συμβουλή που έχει ακουστεί εδώ και χρόνια.

Η Apple, ωστόσο, λέει ότι αυτό απαγορεύεται. Η εταιρεία προειδοποίησε για αυτό δημοσίως στις αρχές Ιανουαρίου. Δεν το παρατήρησαν πολλοί. Κάποιοι είδαν το σημείο που ανέφερε: «Μην βάζετε το iPhone σας σε μια σακούλα με ρύζι. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να επιτρέψει σε μικρά σωματίδια ρυζιού να καταστρέψουν το iPhone σας».

Υπάρχει κάτι που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εκτός από ρύζι;

Η καλύτερη επιλογή είναι το silica gel, ένας ξηραντικός παράγοντας που μπορεί να απορροφήσει πολλή υγρασία. Οι χάντρες από πυριτικό τζελ βρίσκονται συνήθως σε πακέτα που περιλαμβάνονται σε προϊόντα όπως βοδινό κρέας, φύλλα φυκιών ή αθλητικά παπούτσια για να διατηρούνται στεγνά. Μπορούμε επίσης να τα αγοράσουμε χύμα online.

Αυτό λειτουργεί καλύτερα εάν τα βάλουμε σε ένα αεροστεγές κουτί με το τηλέφωνό μας.

huffingtonpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook

Έγινε μούσκεμα το κινητό μας; Μην διανοηθούμε να το στεγνώσουμε με τους παρακάτω τρόπους

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button