Τουρισμός

Ζευγάρι συνταξιούχων από τη Γερμανία ήρθε στην Κρήτη για να ζήσει… οικονομικά

Ένα ευτυχισμένο ζευγάρι Γερμανών συνταξιούχων στην Κρήτη παρουσιάζει η εφημερίδα Merkur, στην ηλεκτρονική της έκδοση, αναπαράγοντας σε μεγάλο βαθμό παλαιότερο δημοσίευμα της Bild.

Πρόκειται για τον Μάνφρεντ και την Κάριν Ρόιτερ από τη Βαυαρία, ηλικίας 65 και 63 ετών αντιστοίχως, που αρχίζουν τώρα μία νέα ζωή στην Ιεράπετρα Λασιθίου.

«Η ζωή στη Γερμανία γίνεται όλο και πιο ακριβή» τονίζει η γερμανική εφημερίδα και παραθέτει το πλήρες εξοδολόγιο των δύο συνταξιούχων στην Κρήτη.

«Πληρώνοντας ενοίκιο μόλις 550 ευρώ οι δυο τους μένουν τώρα σε 140 τετραγωνικά, με τρία μπαλκόνια, μόλις δέκα λεπτά από την παραλία και με θέα στη θάλασσα. Τα πάγια έξοδα, δηλαδή ρεύμα, θέρμανση, νερό και τα συναφή, ανέρχονται σε 75 ευρώ κάθε μήνα. Σε αυτά προστίθενται άλλα 571 ευρώ μηναίως για τρόφιμα, συντήρηση αυτοκινήτου, φάρμακα, κινητή τηλεφωνία και γατοτροφές. Σύνολο: 1.196 ευρώ για δύο άτομα. Έτσι το ζεύγος μπορεί και να αποταμιεύει κάθε μήνα 500 ευρώ. Για τον Μάνφρεντ κάτι τέτοιο θα ήταν “αδιανόητο” στη Γερμανία».

Πηγή: dw.com
Γιάννης Παπαδημητρίου

Φωτογραφία αρχείου

Ζευγάρι συνταξιούχων από τη Γερμανία ήρθε στην Κρήτη για να ζήσει… οικονομικά

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button