Τουρισμός

Κρήτη: Ο ξενοδοχειακός κλάδος καταδικάζει τα φαινόμενα εκμετάλλευσης των εργαζομένων

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στον τουριστικό κάδο της Κρήτης, η υπόθεση του ξενοδόχου, ο οποίος βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος με την δικαιοσύνη, μετά από καταγγελία που έκαναν σε βάρος του τρεις εργαζόμενοι του.

Ο ξενοδόχος σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για εκβίαση τετελεσμένη και σε απόπειρα και για τους τρεις εργαζομένους του, στους οποίους κατηγορείται πως κατέθετε κανονικά τα χρήματα που προβλέπονταν από τη σύμβασή τους ωστόσο αμέσως μετά τους ζητούσε πίσω μέρος αυτών, παραπέμφθηκε για να δικαστεί στο αυτόφωρο, κάτι που θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα, μετά από αναβολή που ζήτησε.

«Χρόνια λέμε ότι αυτή η χώρα πονάει, επειδή δεν εφαρμόζεται ο νόμος και δεν υπάρχουν ποινές για τους παρανομούντες. Γιατί όπου υπάρχει τιμωρία υπάρχει και συμμόρφωση. Επιτέλους έγινε μία αρχή για ένα γεγονός το οποίο είναι κατάπτυστο, είναι θλιβερό, είναι απογοητευτικό, είναι παράνομο», δήλωσε στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 ο πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων, Δημήτρης Κουμπαράκης.

«Είναι ντροπή σε περιόδους που δεν μπορούμε να βρούμε προσωπικό να δουλέψουμε για χίλιους δύο λόγους, να υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι εκμεταλλεύονται αισχρά συνεργάτες, οι οποίοι είναι αυτοί που τους βγάζουν την δουλειά και τους φέρνουν τα έσοδα και τα κέρδη και τους κλέβουν το μεροκάματό τους και τον ιδρώτα τους», συμπλήρωσε ο ίδιος τονίζοντας πως πρέπει να τιμωρηθούν όσοι παρανομούν.

Ο κ. Κουμπαράκης τόνισε πως τέτοιες πρακτικές διώχνουν τους εργαζόμενους από τα ξενοδοχεία, ένα πρόβλημα που αντιμετώπισε πολύ έντονα τη φετινή σεζόν ο κλάδος, ενώ ταυτόχρονα δρουν με αθέμιτο ανταγωνισμό απέναντι στους σωστούς επιχειρηματίες.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων, Γιώργου Πελεκανάκη.

«Τέτοιες πρακτικές δεν συμβαδίζουν με τον επαγγελματισμό των ξενοδόχων και είναι λυπηρό που τέτοιοι ξενοδόχοι πραγματικά λυμαίνουν το χώρο», δήλωσε στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1.

Ο ίδιος τόνισε πως αυτά τα φαινόμενα όχι μόνο είναι εις βάρος των εργαζομένων, οι οποίοι αντί να αμείβονται για την εργασία τους πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης αλλά και εις βάρος των υπόλοιπων ξενοδοχειακών μονάδων του νησιού. «Για εμάς αυτό είναι αθέμιτος ανταγωνισμός. Δεν μπορεί ένα ξενοδοχείο να έχει τόσο μειωμένα κόστη για το προσωπικό τα οποία κάποιες φορές, του δίνουν το δικαίωμα να πουλάει πολύ φθηνά εις βάρος άλλων τουριστικών επιχειρήσεων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αυτές οι πρακτικές είναι δυσφήμηση για το επάγγελμα», συμπλήρωσε ο ίδιος και κάλεσε τους εργαζομένους να προχωρούν σε καταγγελίες για να σταματήσουν αυτά τα φαινόμενα.

 

πηγή: creta24

kriti-o-xenodocheiakos-klados-katadikazei-ta-fainomena-ekmetalleysis-ton-ergazomenon/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button