Τουρισμός

Μ. Γιαννούλης για πτώχευση FTI: Επηρεάζονται ξενοδοχεία και στα Χανιά

Ως μία «πολύ κακή εξέλιξη» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Χανίων Μανώλης Γιαννούλης την πτώχευση του μεγάλου tour operator FTI Touristik, επισημαίνοντας ότι «σίγουρα επηρεάζονται κάποια ξενοδοχεία» και σε τοπικό επίπεδο.

«Δεν ήταν πολύ μεγάλη η έκθεση του συγκεκριμένου γραφείου στο Νομό Χανίων. Παρόλα αυτά είναι μία πολύ κακή εξέλιξη, δυσμενής εξέλιξη. Βέβαια, οφείλω να πω ότι ήταν γνωστά τα θέματα που αντιμετώπιζε ο συγκεκριμένος tour operator τα προηγούμενα χρόνια. Επομένως, θεωρώ ότι οι περισσότεροι επιχειρηματίες ήταν ήδη αρκετά επιφυλακτικοί όσον αφορά αυτή τη συνεργασία. Δυστυχώς, η προσπάθεια διάσωσης τού συγκεκριμένου tour operator δεν επετεύχθη, με αποτέλεσμα να έχουμε αυτή την πολύ κακή εξέλιξη», υπογράμμισε ο κ. Γιαννούλης, σε δηλώσεις του, στο περιθώριο της συνάντησης που είχε σήμερα, στο ξενοδοχείο «Σαμαριά», αντιπροσωπεία της Διοίκησης της Ένωσης Ξενοδόχων με τον υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για τα θέματα Οικονομικής Διπλωματίας και Εξωστρέφειας Κώστα Φραγκογιάννη, ο οποίος βρίσκεται στα Χανιά.

Ο κ. Γιαννούλης διευκρίνισε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι «αυτή τη στιγμή δεν έχουμε εικόνα των φετινών υπολοίπων», δηλαδή των χρηματικών ποσών που χρωστά ο FTI σε ξενοδοχεία των Χανίων. «Σίγουρα υπήρχαν από τα προηγούμενα χρόνια κάποια υπόλοιπα, τα οποία προσπαθούσαν, σε κάποιο βαθμό, να τα μειώσουν, αλλά πολλά ξενοδοχεία, τα οποία δεν είχαν φέτος συνεργασία, έχουν κάποια υπόλοιπα από τις προηγούμενες χρονιές. Θα δούμε τις επόμενες ημέρες πόσα είναι αυτά και σε τι βαθμό έχει επηρεάσει οικονομικά, πλέον, επιχειρήσεις, γενικότερα σε όλη την Κρήτη», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Χανίων.

Παράλληλα, απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ανέφερε ότι «είναι “στον αέρα” 7.500 κρατήσεις για την Ελλάδα, αλλά την ίδια στιγμή πρέπει να πούμε ότι όλα τα ταξιδιωτικά πακέτα, μέσω tour operators, είναι ασφαλισμένα, επομένως, οι άνθρωποι αυτοί, κατά πρώτον, δεν θα χάσουν τα λεφτά τους και, κατά δεύτερο, θα μπορούν να ταξιδέψουν με κάποια άλλη εταιρεία».

Ερωτηθείς, τέλος για το ξεκίνημα της φετινής τουριστικής περιόδου και για την πορεία του τουρισμού στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων μέχρι στιγμής, ο κ. Γιαννούλης είπε ότι «η εικόνα είναι αισιόδοξη. Βλέπουμε ότι το πλάνο πτήσεων και προγραμματισμένων θέσεων επιβεβαιώνεται. Επομένως, ευελπιστούμε ότι μέχρι και το τέλος της σεζόν, μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου, η εικόνα θα είναι αυτή που περιμέναμε, δηλαδή θα έχουμε περίπου τις περυσινές πληρότητες, ίσως και κάτι παραπάνω», κατέληξε ο κ. Γιαννούλης.

Μ. Γιαννούλης για πτώχευση FTI: Επηρεάζονται ξενοδοχεία και στα Χανιά

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button