Τουρισμός

Η Μαγιόρκα «συμμαχεί» με τους τουρίστες για τη βιωσιμότητα

Εκστρατεία για τον αειφόρο τουρισμό στη Μαγιόρκα, με τη συνδρομή των τουριστών, εγκαινίασαν στην έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου το Συμβούλιο του νησιού Consell de Mallorca με το Ίδρυμα Διατήρησης της Μαγιόρκα (Mallorca Preservation). Η καμπάνια βρίσκεται σε εξέλιξη σε διάφορα μέσα ενημέρωσης στη Γερμανία και στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και σε κοινωνικά δίκτυα.

Η εκστρατεία, με κεντρικό μήνυμα το «Welcome!», έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει τους τουρίστες για την προστασία του νησιού. Κεντρική επιδίωξη να αντιληφθούν όλοι ότι μπορούν να συμβάλουν στη βιωσιμότητα μέσα από μικρές ενέργειες.

Το Ίδρυμα Mallorca Preservation νοιάζεται για το μέλλον του προορισμού με στόχο να διατηρήσει όλα όσα κάνουν το νησί μοναδικό, τόσο από πλευράς φυσικού περιβάλλοντος όσο και πολιτισμού και παραδόσεων. Με τις δωρεές που συγκεντρώθηκαν, το Ίδρυμα στηρίζει φορείς που δεσμεύονται για τη διατήρηση, την προστασία και τη βιωσιμότητα του νησιού. Οι δράσεις εστιάζονται σε τομείς όπως η διατήρηση της θάλασσας, η βιολογική γεωργία, η προώθηση της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και η αειφόρος ανάπτυξη.

Ορισμένα από τα μηνύματα προς τους τουρίστες:

  • Η Μαγιόρκα θα είναι το σπίτι σας για λίγο, φροντίστε το σαν να ήταν δικό σας 
  • Τα ίχνη αξέχαστων στιγμών θα είναι το μόνο που θα αφήσεις πίσω σου. 
  • Αξία έχει το τοπικό. Αγοράστε, καταναλώστε και ζήστε τοπικά. 
  • Παρατηρήστε τη θαλάσσια ζωή. Τραβήξτε μόνο φωτογραφίες, μην σκοτώσετε τίποτα εκτός από το χρόνο.

Ο Hans Lenz, πρόεδρος του Mallorca Preservation, τόνισε ότι το Ίδρυμα και το Συμβούλιο (Consell de Mallorca) ενώνονται με τους κατοίκους και τους υπεύθυνους επισκέπτες της Μαγιόρκα για να παράξουν πραγματική δράση, να προστατεύσουν τη φύση και να ισορροπήσουν τη ζημιά που προκαλείται από τον άνθρωπο.

“Αυτή η ανανεωμένη οικολογική συνείδηση ​​μπορεί να χρησιμεύσει ως παράδειγμα για άλλους ώριμους προορισμούς παγκοσμίως”, είπε ο πρόεδρος του Mallorca Preservation.

πηγή: creta24

i-magiorka-symmachei-me-tous-touristes-gia-ti-viosimotita/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button