Τουρισμός

Κρήτη | Αμερικανοί φοιτητές έγιναν… «αγρότες για μία μέρα» στη φάρμα της Grecotel!

Ζύμωσαν ψωμί, το οποίο φούρνισαν και στη συνέχεια απόλαυσαν αχνιστό και «λουσμένο» με αγνό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο! Δοκίμασαν τυριά και κρασιά, καθώς περιηγούνταν στο παραδοσιακό κελάρι. Έπειτα, έφτιαξαν γεμιστά, από αγνά βιολογικά προϊόντα, και παρασύρθηκαν στα «μεθυστικά» αρώματα των τοπικών βοτάνων! Λίγο πριν καθίσουν στο μεγάλο τραπέζι που στρώθηκε, για να ξαποστάσουν, άρμεξαν μία κατσίκα για να δουν πώς βγαίνει το γάλα!

Αμερικανοί φοιτητές έγιναν… «αγρότες για μία μέρα», την περασμένη Τετάρτη, στη βιολογική φάρμα Agreco της Grecotel.

«Τρώγοντας, μαγειρεύοντας και ζώντας τον μεσογειακό τρόπο ζωής», όπως υπαγορεύει και ο τίτλος του ομώνυμου προγράμματος που ακολουθούν, τους… ήρθε και τους άνοιξε η όρεξη!

Το μακρινό τους ταξίδι, από το Brigham Young University, της πόλης Provo στην πολιτεία της Utah, στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, στη φιλόξενη «αγκαλιά» της Κρήτης και του Ρεθύμνου, άξιζε και με το παραπάνω.

«Είναι το ομορφότερο μέρος που έχουμε επισκεφθεί ποτέ», έλεγαν γεμάτοι ενθουσιασμό οι νεαροί και οι νεαρές, κι ενώ τα βλέμματά τους χάνονταν στον τεράστιο αμπελώνα και ελαιώνα, στο κτήμα του ιδρυτή και προέδρου της Grecotel, Νίκου Δασκαλαντωνάκη, στο Άδελε Ρεθύμνου.

Εκεί όπου το πράσινο της φύσης ενώνεται νοητά με το ατέλειωτο μπλε της θάλασσας και του ουρανού!

Συνοδευόμενοι από τον καθηγητή τους, Randy M. Page, οι 14 φοιτητές από τις ΗΠΑ έζησαν μία αξέχαστη και πάνω απ’ όλα αυθεντική εμπειρία, την οποία θα θυμούνται και θα διηγούνται για πολλά – πολλά χρόνια στους φίλους και τους οικείους τους.

Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού τους ταξιδιού, διαπίστωσαν με όλες τους τις αισθήσεις αυτό που άκουγαν ή μάθαιναν στο Πανεπιστήμιό τους, εξετάζοντας την περίφημη Μελέτη των Επτά Χωρών: ότι ο παραδοσιακός τρόπος ζωής της Κρήτης αποτελεί την κορωνίδα της μεσογειακής διατροφής και την εγγύηση της μακροζωίας.

Μία αντίστοιχη δράση είχε πραγματοποιηθεί και πέρσι, ακριβώς το ίδιο διάστημα.

«Αυτή είναι η φιλοσοφία μας»

«Τους υποδεχτήκαμε και τους εξηγήσαμε τη φιλοσοφία του κτήματος που απορρέει από την ίδια τη φιλοσοφία τού κ. Δασκαλαντωνάκη, που πάντα ήθελε και θέλει να προσφέρει το καλύτερο στον πελάτη», δήλωσε ο λειτουργικός διευθυντής της Grecotel, Δημήτρης Καλαϊτζιδάκης.

Αναγνωρίζοντας και τονίζοντας τη σπουδαιότητα της θωράκισης και της ενίσχυσης της υγείας, η Grecotel, από την ημέρα της ίδρυσής της, έχει ως συνειδητή επιλογή την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας στους επισκέπτες της, μέσα και από την αξιοποίηση αγνών και ποιοτικών ειδών βιολογικής καλλιέργειας, από την κρητική γη στην κρητική κουζίνα της.

«Οι φοιτητές ήταν κατενθουσιασμένοι από αυτά που είδαν στην Κρήτη και στο βιολογικό κτήμα της Agreco», συνέχισε ο κ. Καλαϊτζιδάκης, προαναγγέλλοντας πως «μέσω του Ελληνικού Κέντρου Αριστείας θα προσπαθήσουμε να φέρουμε πολύ περισσότερα Πανεπιστήμια».

Στα δύο διεθνή συνέδρια που φιλοξενήθηκαν στο Ρέθυμνο, το φθινόπωρο του 2022 και του 2023, αλλά και στην περυσινή αντίστοιχη επίσκεψη, και πάλι Μάη μήνα στον επίγειο παράδεισο της Agreco, παρών ήταν ο Randy M. Page. Ο καθηγητής του Brigham Young University από την πρώτη στιγμή έγινε φανατικός θαυμαστής του Ρεθύμνου, και το μεσημέρι της προηγούμενης Τετάρτης συνόδευσε και κατά κάποιο τρόπο ξενάγησε και ο ίδιος με τη σειρά του τους φοιτητές του, μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους της Agreco, στο βιολογικό κτήμα του Νίκου Δασκαλαντωνάκη.

«Ο σκοπός μας είναι να μάθουμε για την ελληνική κουζίνα και ειδικότερα για τη μεσογειακή διατροφή, για το τι είναι και πώς βοηθάει τον οργανισμό. Θέλουμε οι ίδιοι οι φοιτητές μας να έχουν μία προσωπική εμπειρία από αυτόν τον τρόπο ζωής. Ενδιαφερόμαστε ιδιαίτερα για τις εμπειρίες που προσφέρει η Κρήτη», τόνισε ο κ. Page.

Κρήτη | Αμερικανοί φοιτητές έγιναν… «αγρότες για μία μέρα» στη φάρμα της Grecotel!

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button