Τουρισμός

Πέντε συμβουλές για ασφαλή ταξίδια για solo travellers

Ετοιμάζεσαι να κάνεις ένα σόλο ταξίδι, είτε για επαγγελματικούς λόγους, είτε για αναψυχή. Όποιος και αν είναι ο λόγος, σημασία έχει ότι τα μοναχικά ταξίδια πολλές φορές είναι και τα καλύτερα. Και όσο περίεργο και αν ακούγεται, μπορεί να περάσεις καλύτερα και από το να είχες παρέα.

Άλλωστε, είναι πολλοί οι ταξιδιώτες που προτιμούν να ταξιδεύουν σόλο, απολαμβάνοντας τις μοναχικές διακοπές τους και τα μέρη που επισκέπτονται. Ωστόσο, όπως καταλαβαίνει κανείς, το να πηγαίνεις κάπου μόνη/ος, ειδικά σε μία ξένη χώρα που δεν γνωρίζεις ούτε καν τη γλώσσα, κρύβει αρκετούς κινδύνους. Αλλά μπορείς να τους αποφύγεις και να μην πάει τίποτα στραβά στις διακοπές σου, αν ακολουθήσεις απλές συμβουλές «επιβίωσης» για μοναχικούς ταξιδιώτες!

Κάνε μία καλή έρευνα για τον προορισμό σου πριν το ταξίδι

Όταν ταξιδεύεις μόνη/ος δε σημαίνει ότι πηγαίνεις κάπου «στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα». Φρόντισε πριν το ταξίδι να μάθεις αν όχι τα πάντα, τα πιο απαραίτητα για τον προορισμό σου. Και φτιάξε το πρόγραμμά σου.

Για παράδειγμα, αν επισκεφτείς μία πόλη, μάθε πληροφορίες για τα μέρη σε αυτήν που είναι κακόφημα κι επικίνδυνα. Μέχρι ποιες ώρες μπορείς να κυκλοφορείς με ασφάλεια. Ποιες είναι οι καλύτερες περιοχές για να κλείσεις ξενοδοχείο.

Επίσης, πώς θα κυκλοφορήσεις; Πώς είναι τα μέσα μαζικής μεταφοράς στον προορισμό σας; Χρειάζεται να νοικιάσεις αυτοκίνητο; Μπορείς να ταξιδέψεις με ασφάλεια τη νύχτα; Μάθε, ακόμα τα τηλέφωνα και πόσο απέχουν από το ξενοδοχείο σου, το νοσοκομείο της περιοχής και το αστυνομικό τμήμα.

Να κουβαλάς πάνω σου τα αντικείμενα αξίας

Αν κρίνεις απαραίτητο ότι πρέπει να κουβαλήσεις μαζί στο ταξίδι αντικείμενα αξίας, όπως φορητός υπολογιστής, κινητό, φωτογραφική μηχανή ή και κοσμήματα, τα αφήνετε κλειδωμένα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου και παίρνετε μαζί σας στις βόλτες, μόνο όσα χρειάζεστε πραγματικά.

Το ίδιο και με τα χρήματα. Να κουβαλάτε πάνω σας, το ποσό που χρειάζεστε για την ημερήσια βόλτα σας. Αν κουβαλάτε κάρτα, καλό είναι μέσα σε αυτήν να μην έχετε μέσα μεγάλο ποσό.

Μην εμπιστεύεστε εύκολα άγνωστους ανθρώπους

Όταν ταξιδεύετε σε έναν νέο προορισμό, και ειδικά όταν ταξιδεύετε μόνοι σας, μπορεί να είναι δελεαστικό να κάνετε νέες γνωριμίες. Ωστόσο, αυτό μπορεί να είναι κι επικίνδυνο. Ειδικά, αν πρόκειται για one night stand. Φροντίστε να προστατεύσετε τον εαυτό σας όσο το δυνατόν περισσότερο. Η πραγματικότητα δεν είναι πάντα, όπως στις ρομαντικές ταινίες στο σινεμά.

Μην αφήνεις το βλέμμα σου από το ποτό σου

Πώς μας συμβούλευαν οι γιαγιάδες μας, όταν βγαίναμε έξω για ποτό; «Πρόσεξε μη σου ρίξει τίποτα μέσα στο ποτό σου». Και οι γιαγιάδες είχαν δίκιο, στη σημερινή «ζούγκλα», ειδικά αν είσαι γυναίκα, θέλει διπλή προσοχή, δυστυχώς.

Γι’ αυτό και πρέπει να προσέχεις το ποτό σου και να μην το αφήνεις εκτεθειμένο στο μπαρ. Ποτέ δεν ξέρεις ποιος κάθεται δίπλα σου και ποιες είναι οι προθέσεις του. Επίσης, επειδή σε πολλά μπαρ κυκλοφορούν και ποτά – «μπόμπες», επειδή είσαι μόνη σου, καλό είναι να παραγγέλνεις εμφιαλωμένο και με ρέγουλα το αλκοόλ.

Προετοιμάσου για το χειρότερο ενδεχόμενο

Πάντα να έχεις στο νου σου, το χειρότερο σενάριο που μπορεί να σου συμβεί, οπότε βρες από πριν τις εναλλακτικές και τι θα κάνεις σε αυτή την περίπτωση. Αν για παράδειγμα, σου κλέψουν το πορτοφόλι, δεν έχεις χρήματα, αρρωστήσεις και πρέπει να πας στο νοσοκομείο, είναι καλό να έχεις ένα εφεδρικό σχέδιο.

Για τα έγγραφα, να έχεις μαζί σου αντίγραφα, ενώ πάρε μαζί σου στο ταξίδι επιπλέον χρήματα από εκείνα που έχεις υπολογίσει ότι θα ξοδέψεις. Τα χρήματα αυτά τα αφήνεις στο ξενοδοχείο για ώρα ανάγκης, αν χρειαστεί.

Τέλος, φρόντισε να ενημερώνεις τακτικά τους δικούς σου ανθρώπους για το πού βρίσκεσαι, ενώ είναι – πιστέψτε μας – καλή ιδέα να στέλνεις ένα e mail όπου τους ενημερώνεις αναλυτικά τι έκανες μέσα στην ημέρα, πού πήγες, με ποιους ήρθες σε επαφή, αν σε παραξένεψε κάτι. Είπαμε, προετοιμάζεσαι για το χειρότερο σενάριο που μπορεί να σου συμβεί.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook

πηγή: flashnews

post/769265/pente-symvoules-gia-asfali-taxidia-gia-solo-travellers/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button