Τουρισμός

Πλειστηριασμοί | Ποια ξενοδοχεία στην Κρήτη βγαίνουν στο «σφυρί»

Περισσότεροι από 12.000 πλειστηριασμοί είναι προγραμματισμένο να διενεργηθούν μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα με την λίστα να περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, βιομηχανικές εγκαταστάσεις, ξενοδοχεία και οικιστικά ακίνητα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ρεπορτάζ της Ματίνας Χαρκοφτάκη στο capital.gr, την μεγαλύτερη τιμή εκκίνησης εμφανίζει το ξενοδοχειακό συγκρότημα πέντε αστέρων Sunshine Crete Beach, το οποίο ανήκει στην οικογένεια του εκλιπόντος εφοπλιστή Αντώνη Λελάκη και έχει προγραμματιστεί για τις 22 Φεβρουάριου.

Συγκεκριμένα, ο πλειστηριασμός στρέφεται εναντίον της Ακτή ΑΕ ενώ η τιμή πρώτης προσφοράς έχει τεθεί στα 12 εκατ. ευρώ.

Το ξενοδοχείο αναπτύσσεται επί της επαρχιακής οδού Ιεράπετρας–Σητείας και λειτουργεί κατά την θερινή περίοδο (Ιούνιο με Οκτώβριο) ενώ αποτελείται από το κύριο κτίριο και μερικούς επιμέρους μικρότερους κτιριακούς όγκους με την συνολική επιφάνεια των εγκαταστάσεων να είναι 17.392 τ.μ.. Το τουριστικό κατάλυμα, το οποίο έχει συνολικά δυναμικότητα 217 δωματίων, διαθέτει 2 πισίνες και mini water park ενώ βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την παραλία Ψαροπούλα, στην οποία έχει τοποθετήσει ξαπλώστρες.

Όπως επισημαίνεται στην έκθεση εκτίμησης, τέθηκε σε λειτουργία το 1989 και ανακαινίσθηκε κατά το διάστημα 2011-2012 ενώ σύμφωνα με τους πιστοποιημένους εκτιμητές, τον Μάιο του 2023 προβλέπονται έσοδα ύψους 3,3 εκατ. ευρώ από τη δραστηριότητα του, τα οποία θα αυξηθούν σε 4,2 εκατ. ευρώ μέχρι τον Μάιο του 2026.

Η συμπληρωματική μονάδα

Εκτός, όμως, από το Sunshine Crete Beach, την ίδια ημέρα θα γίνει προσπάθεια να εκποιηθεί η συμπληρωματική μονάδα Sunshine Crete Village, η οποία ανήκει στην εταιρεία Πεζάκι Τουριστικές, Ξενοδοχειακές και Τεχνικές Επιχειρήσεις ενώ η τιμή εκκίνησης έχει τεθεί στα 4 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για ένα τεσσάρων αστέρων ξενοδοχείο, το οποίο συνδέεται με υπόγειο μονοπάτι με το Sunshine Crete Beach, με το οποίο διαθέτει και ορισμένες κοινές λειτουργίες. Να σημειωθεί ότι τα εν λόγω ακίνητα πέρασαν το κατώφλι της πλατφόρμας το 2021, ωστόσο η διαδικασία είχε τεθεί τότε σε αναστολή.

Η έδρα της Κοντοβερός στον Ασπρόπυργο

Στις 24 Φεβρουαρίου αναμένεται να χτυπήσει το σφυρί για την έδρα της εταιρείας κατεψυγμένων ψαριών και αλιευμάτων, Κοντοβερός στον Ασπρόπυργο. Πρόκειται για την παραγωγική μονάδα αλλά και για τον υφιστάμενο μηχανολογικό εξοπλισμό με την τιμή πρώτης προσφοράς να έχει τεθεί στα 4.217.545 ενώ η διαδικασία επισπεύδεται από την Intrum Hellas.

Το ακίνητο περιλαμβάνει ένα ενιαίο οικόπεδο, συνολικής επιφάνειας 17.760,48 τ.μ., το οποίο προήλθε από την ένωση όμορων αγροτεμαχίων και εντοπίζεται στη θέση Λάκκος Κάτσαρη του δήμου Ασπροπύργου επί αγροτικής οδού σε απόσταση 800 μέτρων από την λεωφόρο Νάτο και 3 χιλιόμετρα δυτικά περίπου από την Αττική Οδό.

Σε αυτή την έκταση κατασκευάστηκε με άδειες του 1999 και 2004 ένα βιομηχανικό κτίριο, το οποίο αποτελείται από υπόγειο επιφάνειας 1.030,66 τ.μ., στο οποίο έχουν γίνει διάφορες επεκτάσεις. Η εταιρεία, που μετρά περισσότερο από μισό αιώνα παρουσίας στην εγχώρια αγορά, έχει διαγράψει μια μακρά διαδρομή στην επεξεργασία και συσκευασία κατεψυγμένων αλιευμάτων, έναν κλάδο, ο οποίος δοκιμάστηκε αρκετά το προηγούμενο διάστημα, μεταφέρθηκε στις εν λόγω εγκαταστάσεις το 2001.

Το ακίνητο της ΓΕΜΚΟ στη Λ. Αθηνών

Μια ακόμη βιομηχανία αναμένεται-εφόσον δεν προηγηθεί κίνηση για την αναστολή της διαδικασίας-να αναμετρηθεί με το ηλεκτρονικό σφυρί στις 22 Φεβρουαρίου. Πρόκειται για τις εγκαταστάσεις της ΓΕΜΚΟ-Σταυρόπουλος Λεπτουργός, η οποία για πάνω από μισό αιώνα δραστηριοποιείται στην παραγωγή ηλεκτροπαραγωγών ζευγών.

Συγκεκριμένα, στο στόχαστρο έχει βρεθεί η παραγωγική μονάδα της εταιρείας, η οποία εντοπίζεται επί της λεωφόρου Αθηνών 33-35 και επί της οδού Ναούσης ενώ η τιμή πρώτης προσφοράς έχει τεθεί στα 4 εκατ. ευρώ με επισπεύδουσα την doValue Greece.

Το ακίνητο περιλαμβάνει ένα οικόπεδο, επιφάνειας 4 στρεμμάτων, στο οποίο κατασκευάστηκε κατά τη δεκαετία του 1970 ένα βιομηχανικό κτίριο, το οποίο, όπως επισημαίνεται στην έκθεση εκτίμησης, βρίσκεται σε κακή κατάσταση συντήρησης. Τέλος, σημειώνεται ότι η βέλτιστη χρήση του ακινήτου δεν είναι η υπάρχουσα βιομηχανική και κατά συνέπεια θεωρείται ότι η αξία του ακινήτου προσδιορίζεται κατά κύριο λόγο από την αξία του οικοπέδου και όχι από το κτίριο καθώς η χρήση αποθήκης και η παλαιότητα των κτισμάτων απαξιώνουν την αξία του. H αξία της υφιστάμενης χρήσης είναι πολύ μικρότερη από την αξία του οικοπέδου, το οποίο εκτιμάται ότι θα προσελκύσει το αγοραστικό ενδιαφέρον ως κενό οικόπεδο και συνεπώς εκτιμάται ως ελεύθερο κτιρίων.

Πηγή: capital.gr
Ματίνα Χαρκοφτάκη

Πλειστηριασμοί | Ποια ξενοδοχεία στην Κρήτη βγαίνουν στο «σφυρί»

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button