Τουρισμός

Προτάσεις για την ανάπτυξη του τουρισμού υπαίθου στην Κρήτη

Συνάντηση για την ανάπτυξη του τουρισμού υπαίθρου στην Κρήτη είχαν, την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023, ο πρόεδρος της ΑΓΡΟΞΕΝΙΑ Νίκος Φραντζεσκάκης και ο ειδικός σύμβουλος στην ΑΓΡΟΞΕΝΙΑ και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τουρισμού Υπαίθρου RURAL TOUR Νίκος Ασημιανάκης με τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη και τον αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκο Κώτσογλου.

Στόχος της συνάντησης ήταν η υποβολή πρότασης για την ένταξη του κρητικού τουρισμού υπαίθρου – αγροτουρισμού σε ένα ευρύτερο σχέδιο βιώσιμης και υπεύθυνης τουριστικής ανάπτυξης.

Η πρόταση συντάχθηκε από ομάδα εμπειρογνωμόνων, σε συνεργασία με την ΑΓΡΟΞΕΝΙΑ, σε συνέχεια σύσκεψης που προηγήθηκε τον Αύγουστο του 2022 στην Περιφέρεια Κρήτης, όπου, αφενός, συζητήθηκαν οι προκλήσεις για την αναπτυξιακή πορεία του τουρισμού υπαίθρου και, αφετέρου, υπογραμμίστηκε η σημασία των συμπράξεων και των συμμετοχικών διαδικασιών σχεδιασμού.

Στο πλαίσιο αυτό, η ομάδα έργου, που αποτελείται από επιστήμονες διαφόρων πανεπιστημιακών και ερευνητικών ιδρυμάτων της χώρας (ΙΝΑΓΡΟΚ ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ιόνιο Πανεπιστήμιο), συγκροτήθηκε προκειμένου να υποστηρίξει την ΑΓΡΟΞΕΝΙΑ στην υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδίου για την ανάπτυξη του τουρισμού υπαίθρου και των πολυλειτουργικών αγροκτημάτων, το οποίο θα συνδέει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς μέσα σε ένα πλέγμα καινοτόμων συνεργασιών.

«Ευχαριστούμε ιδιαίτερα, τόσο την Περιφερειακή Αρχή, όσο και τα μέλη της επιστημονικής ομάδας (Μαρία Αλεμπάκη, Στέλλα Κλάδου, Σοφία Καράμπελα, Μαρία Εμμανουλίδου, Ειρήνη Δήμου, Κώστας Ηλιόπουλος, Αλέξανδρος Κουτσούρης) για τη στήριξη του έργου μας. Συνεχίζουμε συν-σχεδιάζοντας τα επόμενα βήματα!», σημειώνει σε σημερινή ανακοίνωση η ΑΓΡΟΞΕΝΙΑ

Προτάσεις για την ανάπτυξη του τουρισμού υπαίθου στην Κρήτη

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button