Τουρισμός

Πόσα χρήματα θα παίρνει ο Δήμος Ηρακλείου από τον Όμιλο Γκριμάλντι

Αντισταθμιστικά τέλη περίπου 300.000 ευρώ θα λαμβάνει ετησίως ο Δήμος Ηρακλείου από τον Όμιλο Γκριμάλντι όπως προβλέπεται στη σύμβαση παραχώρησης του Λιμένος Ηρακλείου η οποία ψηφίστηκε στην Βουλή την Τρίτη 24 Ιουλίου.

Συγκεκριμένα, από το 3,5% που θα αποδίδουν οι νέοι ιδιοκτήτες του λιμανιού στο ελληνικό δημόσιο, το 85% θα αποδίδεται στον Δήμο και το 15% στο νέο Λιμενικό Ταμείο.

Από εκεί και πέρα, σε σχέση με τις υπόλοιπες διεκδικήσεις του Δήμου, προς το παρόν δεν υπήρξε φως. Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός ζήτησε θέση στο διοικητικό συμβούλιο του νέου ΟΛΗ, κάτι που προς το παρόν δεν έχει πάρει αλλά και θέση στο διοικητικό συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου . Αυτό ενδέχεται και να συμβεί σε δεύτερο χρόνο. Όσον αφορά το Παλιό ΚΤΕΛ, τον Θεατρικό Σταθμό και το Λιμενικό Περίπτερο, τα οποία επίσης διεκδίκησε ο Δήμος, αυτά όπως ήταν γνωστό, πέρασαν στην δικαιοδοσία του Λιμενικού Ταμείου.

Εκεί, παρότι έχει εκφραστεί η πρόθεση στο κτίριο του Παλιού ΚΤΕΛ να στεγαστούν τα γραφεία του Λιμενικού Ταμείου, από τον Δήμο θεωρούν ότι υπάρχουν περιθώρια διαπραγματεύσεων. Μάλιστα στις προθέσεις του Δήμου είναι να  αναλάβει ο ίδιος την στέγαση της Ταμείου, σε κτίριο που θα διαμορφωθεί για αυτόν τον σκοπό, ώστε το Παλιό ΚΤΕΛ και μαζί ο Θεατρικός Σταθμός να αξιοποιηθούν διαφορετικά.

Σε κάθε περίπτωση η παραχώρηση των συγκεκριμένων κτιρίων στον Δήμο Ηρακλείου είναι ένα θέμα που παραμένει ανοιχτό.

https://creta24.gr/posa-chrimata-tha-pairnei-o-dimos-irakleiou-apo-ton-omilo-gkrimalnti/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button