Τουρισμός

Πώς κινήθηκαν οι πληρότητες στα ξενοδοχεία της Ευρώπης τον Μάρτιο

Τη δυναμική του προηγούμενου μήνα, διατήρησε τον Μάρτιο ο κλάδος φιλοξενίας της Ευρώπης, με τους δείκτες απόδοσης να παρουσιάζουν βελτίωση, σύμφωνα με την HSMAI Europe Partners.

Η Νότια Ευρώπη συνεχίζει να είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από αυτήν την ανάκαμψη, ενώ παράλληλα οι χώρες της Βόρειας Ευρώπης παρουσιάζουν ολοένα και πιο σταθερές επιδόσεις καθώς ο καιρός βελτιώνεται.

Για τον Μάρτιο ο κλάδος κατέγραψε ποσοστά πληρότητας 66,4%, αύξηση 1,1 μονάδες σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα το 2023 και 10,9 μονάδες σε σύγκριση με το 2022. Αυξήθηκε, μάλιστα, σχεδόν κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες από τον Φεβρουάριο.

Ο μέσος ημερήσιος ρυθμός είναι επίσης ενισχυμένος σε σχέση με τα δύο προηγούμενα χρόνια (+3,4% έναντι 2023 και +21,2% έναντι 2022), με ακόμη πιο αξιοσημείωτη άνοδο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Η τιμή κατέγραψε άνοδο από μήνα σε μήνα, από 110,4 δολ τον Φεβρουάριο σε 116,8 δολ τον Μάρτιο.

Σημαντική αύξηση σημείωσε το RevPAR κατά 5,1% φθάνοντας τα 77,6 ευρώ, σε σύγκριση σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενώ πραγματοποίησε “άλμα” 45% σε σύγκριση με το σύνολο του 2023.

Το πολυτελές τμήμα συνεχίζει να πρωτοπορεί, με πληρότητα +2,1 μονάδες, ενώ οι οικονομικές και μεσαίας κλίμακας κατηγορίες σημείωσαν αύξηση 1,2 και 0,7 μονάδες αντίστοιχα.

https://creta24.gr/pos-kinithikan-oi-plirotites-sta-xenodocheia-tis-evropis-ton-martio/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button