Τουρισμός

Τέσσερις δυνατές συμφωνίες άνω των 200 εκατ. ευρώ στα ξενοδοχεία – Η μία στην Κρήτη

Συμφωνίες άνω των 200 εκατ. ευρώ στον ξενοδοχειακό κλάδο πραγματοποιήθηκαν τους πρώτους τρεις μήνες του 2024, επιβεβαιώνοντας αφενός την ελκυστικότητα της Ελλάδας ως επενδυτικού προορισμού και αφετέρου τη δυναμική του ελληνικού τουρισμού, οι υψηλές επιδόσεις του οποίου καλλιεργούν το έδαφος για τη σύναψη νέων συμφωνιών στον κλάδο της φιλοξενίας.

Στα τέσσερα πιο ηχηρά deals του α’ τριμήνου αναφέρθηκε στην τελευταία ανάλυσή της η γνωστή εταιρεία συμβούλων GBR Consulting.

Η Αttica Group

Στην επέκταση των δραστηριοτήτων της στον τουρισμό επενδύει η Attica Group, συνεχίζοντας την υλοποίηση του αναπτυξιακού στρατηγικού σχεδιασμού της. Η ακτοπλοϊκή, μέσω της θυγατρικής της εταιρίας Attica Blue Hospitality, απέκτησε πρόσφατα έναντι 14 εκατ. ευρώ το δεύτερο κατά σειρά ξενοδοχείο της στη Νάξο, διευρύνοντας την παρουσία της στο νησί.

Το Galaxy Hotel, η νέα προσθήκη στο χαρτοφυλάκιο του ομίλου, είναι όμορο του Νaxos Resort Beach Hotel, του πρώτου ξενοδοχείου της εταιρείας στο κυκλαδίτικο νησί. Το πρόσφατα ανακαινισμένο ξενοδοχειακό συγκρότημα Galaxy Hotel, το οποίο κατασκευάστηκε το 1990, είναι δυναμικότητας 54 δωματίων.

Η συγκεκριμένη επένδυση αποτελεί μέρος του διευρυμένου πλάνου του ομίλου για τη Νάξο με έτος αφετηρίας το 2021 όταν αποκτήθηκε έναντι 6,5 εκατ. ευρώ το ξενοδοχειακό συγκρότημα Naxos Resort Beach Hotel, το οποίο θα λειτουργήσει ως ενοποιημένη μονάδα με το νεοαποκτηθέν Galaxy Hotel.

Την ίδια στιγμή, ο όμιλος ολοκλήρωσε την αγορά όμορων οικοπέδων έχοντας αποκτήσει μέχρι σήμερα συνολική έκταση περίπου 20 στρεμμάτων. Πλέον το ξενοδοχειακό δυναμικό της Attica στη Νάξο αντιστοιχεί σε 142 δωμάτια και 286 κλίνες με προοπτική μέσα από την περαιτέρω ανάπτυξη, να φτάσει τα 200 δωμάτια και 500 κλίνες.

H G Hotel Collection

Τον Φεβρουάριο του 2024 ολοκληρώθηκε ένα ακόμη υψηλής σημασίας ξενοδοχειακό deal. Η συγκεκριμένη συμφωνία αφορά το δυναμικότητας 276 δωματίων Serita Beach Hotel (φωτογραφία κορυφή) στην Κρήτη και το δυναμικότητας 520 δωματίων Roda Beach Resort & Spa στην Κέρκυρα, τα οποία πλέον ανήκουν στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας G Hotel Collection.

Η G Hotel Collection αποτελεί επί της ουσίας το κοινό σχήμα που ανέπτυξαν η οικογένεια Παπαδάκη, ιδιοκτήτρια της DTS Incoming Hellas, με τον Sören Hartmann, πρόεδρο της BTW, της Ομοσπονδιακής Ένωσης της Γερμανικής Τουριστικής Βιομηχανίας, και τον Ferid Nasr, ιδιοκτήτη πολυτελών ξενοδοχειακών μονάδων σε Ευρώπη, Αίγυπτο και Τυνησία και πρώην ιδιοκτήτη του ταξιδιωτικού ομίλου Exim Tour.

Τα δύο ξενοδοχεία, που αποκτήθηκαν από την G Hotel Collection έναντι 97 εκατ. ευρώ, ανήκαν στον επιχειρηματία Κώστα Μήτση, ο οποίος τα μεταβίβασε στη σύζυγό του Ελένη Λαμπίρη για την ανάπτυξη της αλυσίδας «The A Hotels».

Τα δύο resorts θα λειτουργήσουν υπό τη διαχείριση της G Hotel Collection και σε δεύτερο χρόνο θα ξεκινήσει το πλάνο ανακαίνισής τους με στόχο την αναβάθμισή τους.

O όμιλος H Hotels Collection

Χέρια άλλαξε μέσα στο α’ τρίμηνο του 2024 ένα από τα πιο ιστορικά ξενοδοχεία του κέντρου της Αθήνας, το Titania, με το συγκεκριμένο deal να σηματοδοτεί αφενός την αποχώρηση της L+R Hotels, του ξενοδοχειακού βραχίονα του βρετανικού επενδυτικού ομίλου London & Regional Properties, από την Ελλάδα και αφετέρου την άφιξη του ομίλου «H Hotels Collection | Hatzilazarou Group» στην ελληνική πρωτεύουσα. Η πώληση του Titania έπεται του πρώτου deal μεταξύ της L+R Hotels και του ομίλου Χατζηλαζάρου για την πώληση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Rhodes Bay Hotel & Spa, στο οποίο εντάσσεται και το Elite Suites Rhodes Bay, έναντι ποσού άνω των 20 εκατ. ευρώ.

Αν και ως προς την πώληση του Titania και το οικονομικό κλείσιμο της σχετικής συναλλαγής μέχρι σήμερα δεν έχουν γνωστοποιηθεί λεπτομέρειες, το τίμημα έναντι του οποίου το 2019 η L+R απέκτησε το ιστορικό ξενοδοχείο της πλατείας Ομονοίας είχε διαμορφωθεί στα πέριξ των 50 εκατ. ευρώ. Με την προσθήκη του Titania στο χαρτοφυλάκιό του, ο όμιλος Χατζηλαζάρου αριθμεί πλέον 8 ξενοδοχεία στο portfolio του.

Η Interlife

Η τέταρτη συμφωνία αφορά τη διεύρυνση του χαρτοφυλακίου της ασφαλιστικής εταιρείας Interlife με την απόκτηση του 4 αστέρων ξενοδοχείου Elite στη Ρόδο. Το ξενοδοχείο διαθέτει 46 δωμάτια και δύο σουίτες, συνολικής δυναμικότητας 104 κλινών. Σημειώνεται ότι αυτό είναι το τέταρτο ξενοδοχείο που αποκτά η ασφαλιστική στο νησί των Ιπποτών.

Πηγή: euro2day.gr
Εύα Δ. Οικονομάκη

Τέσσερις δυνατές συμφωνίες άνω των 200 εκατ. ευρώ στα ξενοδοχεία – Η μία στην Κρήτη

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button