Τουρισμός

Χρονιά ρεκόρ αναμένεται το 2024 για τον τουρισμό της Ιαπωνίας

Χρονιά ρεκόρ για τον τουρισμό της Ιαπωνίας, αναμένεται να είναι το 2024, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC).

Όπως προκύπτει η συμβολή του κλάδου στην οικονομία της χώρας, ο αριθμός των θέσεων εργασίας και οι δαπάνες των επισκεπτών θα κινηθούν σε ιστορικό υψηλό.

Ειδικότερα η συμβολή του τομέα στην οικονομία της Ιαπωνίας αναμένεται να φτάσει σχεδόν τα 44,6 εκατ. γιεν το 2024, σημειώνοντας αύξηση 5,7% σε σχέση με το υψηλό του 2019, αποδεικνύοντας τον ζωτικό ρόλο του, καθώς θα αντιπροσωπεύει το 7,5% του ΑΕΠ της χώρας.

Η απασχόληση στον τομέα προβλέπεται να ξεπεράσει τις 6 εκατ. θέσεις εργασίας, αύξηση 10% σε σχέση με το προηγούμενο έτος και 209,7 χιλ. περισσότερες από το προηγούμενο υψηλό αναδεικνύοντας τη σημασία του τομέα για τη στήριξη του ιαπωνικού εργατικού δυναμικού και την ενίσχυση της εθνικής απασχόλησης.

Οι διεθνείς δαπάνες των επισκεπτών αναμένεται να σημειώσουν νέα ρεκόρ φέτος και να ανέλθουν στα 6,3 εκατ. γιεν, ενώ οι εγχώριες δαπάνες των επισκεπτών αναμένεται να φτάσουν σχεδόν τα 24,9 εκατ. γιεν, ξεπερνώντας τα επίπεδα του 2019 κατά 16% και 2% αντίστοιχα.

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας εργάζεται σκληρά για την προώθηση του βιώσιμου τουρισμού μέσω μιας σειράς μέτρων, όπως η προώθηση λιγότερο γνωστών προορισμών, η ανάδειξη της τοπικής συνεργασίας και η υιοθέτηση καινοτόμων στρατηγικών για τη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης.

Οι υψηλές επιδόσεις του κλάδου τροφοδοτούνται εν μέρει από τη ευνοϊκή συναλλαγματική ισοτιμία για τους διεθνείς ταξιδιώτες. Όλοι οι δείκτες πρόκειται να αυξηθούν.

Αυτά τα ορόσημα αναδεικνύουν την ηγετική θέση και τη δέσμευση της Ιαπωνίας για αριστεία στο παγκόσμιο τουριστικό τοπίο, τονίζει η κ. Julia Simpson, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του WTTC

Η εικόνα το 2023

Το 2023, ο τομέας επέδειξε ισχυρή ανάκαμψη, καθώς ενισχύθηκε περισσότερο από το ένα τρίτο (34,4%) σε σχεδόν 41,8 εκατ. γιεν, αντιπροσωπεύοντας το 7,1% της εθνικής οικονομικής παραγωγής.

Αν και παρέμεινε κάτω από τα προ της πανδημίας επίπεδα, δημιούργησε 328 χιλ. νέες θέσεις εργασίας, με το συνολικό αριθμό να ανέρχεται στα 5,5 εκατ. Οι δαπάνες των διεθνών επισκεπτών αυξήθηκαν κατά 447% σε 5,66 εκατ. γιεν. Η εκκίνηση ωστόσο έγινε από χαμηλή βάση, κυρίως λόγω του καθυστερημένου ανοίγματος της Ιαπωνίας σε σύγκριση με πολλούς άλλους διεθνείς προορισμούς.

Οι δαπάνες από τον εγχώριο τουρισμό αυξήθηκαν κατά 17,9% και ανήλθαν σε 23,41 εκατ. γιεν.

10ετείς προβλέψεις

Έως το 2034, ο τομέας αναμένεται να συνεισφέρει σχεδόν 48,64 εκατ. γιεν ετησίως στο ΑΕΠ της Ιαπωνίας, αντιπροσωπεύοντας το 7,9% της οικονομίας. Η απασχόληση αναμένεται να φθάσει σχεδόν τις 6,8 εκατ. θέσεις εργασίας, με έναν στους 10 να εργάζεται στον τομέα των ταξιδιών και του τουρισμού.

https://creta24.gr/chronia-rekor-anamenetai-to-2024-gia-ton-tourismo-tis-iaponias/

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button