Τουρισμός

AEGEAN: Ενισχύει τη βάση της στα Χανιά – Προσθέτει το 2024 επιπλέον αεροπλάνο για πτήσεις στην Ευρώπη – Ανοίγει άμεσα απευθείας πτήσεις στο Ισραήλ

Ένα επιπλέον αεροσκάφος της AEGEAN θα έρθει να προστεθεί την επόμενη σεζόν στον υπάρχοντα στόλο της εταιρείας στα Χανιά, αυξάνοντας με αυτόν τον τρόπο τη συνδεσιμότητα των Χανίων με ευρωπαϊκούς προορισμούς. Την ανακοίνωση αυτή έκανε από τα Χανιά ο Διευθύνων Σύμβουλος της AEGEAN, Δημήτρης Γερογιάννης ο οποίος κάνοντας λόγο για δυναμική των Χανίων ως προορισμού, ανέφερε ότι η εταιρεία πέρα από την προσθήκη επιπλέον προορισμών στο πρόγραμμα που ήδη εκτελείται προς σκανδιναβικές χώρες, σχεδιάζει να ενισχύσει τη βάση των Χανίων με επιπλέον, τρίτο αεροσκάφος από τη νέα σεζόν.

Όπως είπε ο κ. Γερογιάννης: «Το επιπλέον αυτό αεροσκάφος θα εκτελεί τακτικές πτήσεις που θα συνδέουν τα Χανιά με διάφορες χώρες της Ευρώπης. Το πρόγραμμα αυτό είναι υπό επεξεργασία και θα οριστικοποιηθεί τους επόμενους μήνες. Πιστεύω ότι θα είμαστε σε δυνατότητα τον Σεπτέμβριο με Οκτώβριο να ανακοινώσουμε και ποιοι θα είναι αυτοί οι προορισμοί με τους οποίους θα συνδέσουμε τα Χανιά βάζοντας επιπλέον αεροπλάνο».

Την ίδια ώρα, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί η AEGEAN φέτος θα ανοίξει άμεσα νέο προορισμό με απευθείας δρομολόγιο από Χανιά προς Τελ Αβίβ. Σήμερα έγινε γνωστό ότι οι πτήσεις για Τελ Αβίβ θα αρχίσουν από τις 15 Μαΐου. Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της AEGEAN, η εταιρεία επεκτείνει στη διεθνή αγορά την παρουσία της, προσθέτοντας την αγορά του Ισραήλ γενικά στον ελληνικό και ειδικότερα στον χανιώτικο τουρισμό.

Ο κ. Γερογιάννης δήλωσε επίσης ότι στο πλαίσιο της προσπάθειας επέκτασης της σεζόν, η AEGEAN θα πραγματοποιεί πτήσεις από τον Σεπτέμβριο του 2023 μέχρι και τον Μάρτιο του 2024 με ένα αεροπλάνο που θα βρίσκεται στη βάση τη Ρόδου και θα συνδέεται για αυτούς τους 6-7 μήνες του χειμώνα με προορισμούς κυρίως της γερμανικής αγοράς. Μάλιστα, όπως είπε η αρχή γίνεται με τη Ρόδο και στόχος είναι παρόμοια εγχειρήματα να υλοποιηθούν σε όσες άλλες περιοχές της Ελλάδας είναι εφικτή η επέκταση της σεζόν.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της AEGEAN βρισκόταν σήμερα στα Χανιά με αφορμή τη συμμετοχή του στις εργασίες της 14ης ετήσιας συνάντησης των Διαχειριστών Ευρωπαϊκών Αεροδρομίων. Στη συνάντηση αυτή επισημάνθηκε από τους συμμετέχοντες πως ο χώρος των αεροπορικών εταιρειών και των αεροδρομίων θα κληθεί τα αμέσως επόμενα χρόνια να προσαρμοστεί στις ευρωπαϊκές απαιτήσεις της μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Με αφορμή τις διαπιστώσεις αυτές, ο κ. Γερογιάννης ανέφερε ότι η AEGEAN, έχει ήδη προχωρήσει σε μια πολύ μεγάλη επένδυση για τη μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος και αφορά στην ανανέωση του στόλου της με 46 αεροπλάνα neo τα οποία αφήνουν 17-18% χαμηλότερο αποτύπωμα CO2 στην ατμόσφαιρα. Μάλιστα, από φέτος το καλοκαίρι θα επιχειρούν τα πρώτα 25 αεροσκάφη neo. Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η πολιτική της AEGEAN να χρησιμοποιεί και βιώσιμο αεροπορικό καύσιμο στις πτήσεις από τη Θεσσαλονίκη.

Τέλος ο κ. Γερογιάννης έκανε την εκτίμησή του για τη φετινή τουριστική σεζόν για την οποία όπως είπε οι οιωνοί είναι πολύ καλοί.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook

© Copyright 2023 Flashnews.gr – All Rights Reserved

design by WebOlution

powered by

AEGEAN: Ενισχύει τη βάση της στα Χανιά – Προσθέτει το 2024 επιπλέον αεροπλάνο για πτήσεις στην Ευρώπη – Ανοίγει άμεσα απευθείας πτήσεις στο Ισραήλ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button