Τουρισμός

InterContinental Crete: Γαστρονομικό ταξίδι με την υπογραφή του σεφ Νίκου Ρούσσου

Τη γαστρονομική συνεργασία του με τον σεφ Νίκο Ρούσσο ανακοίνωσε το ξενοδοχείο το InterContinental Crete.

Ενισχύοντας το πολυτελές και lifestyle χαρτοφυλάκιο των IHG Hotels & Resorts, το νέο ξενοδοχείο υπόσχεται ένα αξέχαστο γαστρονομικό ταξίδι για τους επισκέπτες, με μεσογειακές γεύσεις από τα πιο εκλεκτά τοπικά υλικά.

Στο InterContinental Crete, η γαστρονομική εμπειρία ξεπερνά ένα απλό γεύμα, καθώς είναι ένα ταξίδι πολιτισμού με ποιοτικά και φρέσκα υλικά. Υπό την καθοδήγηση του βραβευμένου με δύο αστέρια Michelin chef consultant, Νίκου Ρούσσου, τα δύο ελληνικά εστιατόρια του ξενοδοχείου, KNOSSOS και MINOAN, καθώς και το Bar Lounge ZEUS προσφέρουν μοναδικές γευστικές εμπειρίες.

Κάθε μενού, βασίζεται στα τοπικά υλικά, ενώ συνδυάζεται αρμονικά με οινικές προτάσεις από γηγενείς ποικιλίες. Στο KNOSSOS, το βασικό εστιατόριο του ξενοδοχείου στον πέμπτο όροφο, οι επισκέπτες τόσο του ξενοδοχείου όσο και του νησιού, έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια γαστρονομική εμπειρία απολαμβάνοντας ένα μενού με μοναδικές ερμηνείες του chef επηρεασμένες από κλασικά ελληνικά πιάτα και πανοραμική θέα στο απέραντο γαλάζιο του Μιραμπέλλου.

Στον ένατο όροφο, στεγάζεται το δεύτερο εστιατόριο του ξενοδοχείου, το MINOAN, όπου το περιβάλλον του υπόσχεται μια αξέχαστη γαστρονομική περιήγηση, ενώ κάθε πιάτο αποτελεί απόδειξη της μαγειρικής αριστείας και αφοσίωσης του βραβευμένου σεφ. Παράλληλα, στο τιμόνι των Bars του ξενοδοχείου βρίσκεται o βραβευμένος Bartender και Bar Consultant, Ηλίας Στεργιόπουλος, ο οποίος υπογράφει τα bar menu, διασφαλίζοντας μία αναβαθμισμένη fine drinking εμπειρία.

Στο ZEUS, το Bar Lounge στο lobby του ξενοδοχείου, ξεδιπλώνεται η αληθινή μαγεία. Εδώ, ο Ηλίας Στεργιόπουλος έχει δημιουργήσει ένα αποκλειστικό cocktail menu που αντικατοπτρίζει την πολυετή εμπειρία του στις ελληνικές γεύσεις. Μεταξύ των επιλογών, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το Con Limone Negroni, μια εναλλακτική πρόταση του κλασικού Negroni με λεμόνι και το Rosa Odorata Spritz, ένα αρωματικό και δροσιστικό cocktail που αποπνέει τις μυρωδιές της άγριας τριανταφυλλιάς. Κάθε cocktail είναι προσεκτικά επιμελημένο, ώστε να συμπληρώνει την ατμόσφαιρα του ξενοδοχείου, προσφέροντας μια ολιστική εμπειρία γεύσεων στο αγαπημένο νησί της Κρήτης. 

Μια γαστρονομική φιλοσοφία ριζωμένη στην κρητική παράδοση

Κάθε μενού των εστιατορίων αντλεί έμπνευση από την κρητική κουζίνα και τα υψηλής ποιότητας εποχικά υλικά της περιοχής. Η σύγχρονη προσέγγιση του σεφ Νίκου Ρούσσου εμβαθύνει στην ελληνική κουζίνα παρουσιάζοντας δημιουργικά και γευστικά πιάτα σε ένα ειδυλλιακό και φιλόξενο περιβάλλον. Με την υπογραφή της φιλοξενίας του InterContinental, κάθε γεύμα μετατρέπεται σε μια αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία με πιάτα που μυρίζουν Ελλάδα και Κρήτη.

Ο σεφ Νίκος Ρούσσος αναφέρει: “Με οδηγό την πλούσια γαστρονομική κληρονομιά της Κρήτης με τις ανεξάντλητες εξαιρετικές πρώτες ύλες και φόντο τις ακτές του Αγίου Νικολάου, δημιουργήσαμε πιάτα βαθιάς γεύσης που εξιστορούν με μοντέρνο τρόπο την γαστρονομία του τόπου και της Ελληνικής νησιώτικης ζωής, απολαμβάνοντάς τα και ατενίζοντας το απέραντο γαλάζιο από τις εντυπωσιακές και πολυτελείς εγκαταστάσεις του Intercontinental Crete Resort”.

Στο lunch menu του KNOSSOS Restaurant, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν ιδιαίτερες γεύσεις, όπως το Octopus Dog, με χειροποίητο ψωμί hotdog που σερβίρεται με σιγομαγειρεμένο πλοκάμι χταποδιού και ketchup από πιπεριά Φλωρίνης. Για όσους προτιμούν τις έντονες γεύσεις, το Spicy Chicken θα τους εκπλήξει, περιλαμβάνοντας χωριάτικα ζυμαρικά που καταλήγουν να μαγειρεύονται πάνω στη σχάρα, με κοτόπουλο μαριναρισμένο σε chili rub, αβοκάντο και μελάτο αβγό. Απολαμβάνοντας τη θέα του κόλπου του Μιραμπέλλου, οι λάτρεις των θαλασσινών θα ενθουσιαστούν με το Ceviche Avgolemono, το οποίο παρουσιάζει το ψάρι ημέρας από τις θάλασσες της Κρήτης, μαριναρισμένο με παραδοσιακό αβγολέμονο. Παράλληλα, οι vegetarians μπορούν να απολαύσουν σύγχρονες εκδοχές κλασικών ελληνικών πιάτων, όπως τις μπάμιες στη σχάρα με καπνιστή ντομάτα και φέτα. Ακολουθώντας την τοπική γαστρονομική κληρονομιά, στο dinner menu ο σεφ Ρούσσος προτείνει το κλασικό κρητικό πιάτο, το Γαμοπίλαφο, με σιγομαγειρεμένο κότσι αρνιού, σερβιρισμένο με πιλάφι φούρνου, ανθόγαλα και χόρτα εποχής. Στα εστιατόρια του ξενοδοχείου, κάθε πιάτο αντικατοπτρίζει τη δέσμευση του InterContinental Crete για ποιοτικά υλικά και καινοτόμες γεύσεις, διασφαλίζοντας μια αυθεντική γαστρονομική εμπειρία για κάθε επισκέπτη του ξενοδοχείου.

Στο InterContinental Crete, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν μια πολυτελή διαμονή και να εμβαθύνουν στην τοπική κουλτούρα. Η ομάδα του ξενοδοχείου λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος με τον τόπο και τους επισκέπτες του, παροτρύνοντάς τους να γνωρίσουν καλύτερα το νησί. Παράλληλα, οι επισκέπτες μπορούν να ανακαλύψουν τους προορισμούς σε περισσότερες από 70 χώρες όπου λειτουργούν τα ξενοδοχεία και τα resorts του Ομίλου. Το έμπειρο προσωπικό των InterContinental Hotels & Resorts είναι στη διάθεση των επισκεπτών για να τους εισάγει στην πολιτιστική εξερεύνηση του κάθε τόπου προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες, όπως επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους, παραδοσιακά χωριά και μέρη φυσικού κάλλους. Αυτές οι εμπειρίες θα εμπλουτίσουν τη διαμονή των επισκεπτών, παρέχοντάς τους μια βαθύτερη κατανόηση και εκτίμηση της τοπικής κουλτούρας και κληρονομιάς.

InterContinental Crete: Γαστρονομικό ταξίδι με την υπογραφή του σεφ Νίκου Ρούσσου

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button