Τουρισμός

WTM: Ξεκινάει σήμερα στο Λονδίνο η κορυφαία έκθεση για την τουριστική βιομηχανία

Στο Λονδίνο ξεκινάει σήμερα, Δευτέρα 7 Νοεμβρίου, μια από τις κορυφαίες διεθνείς τουριστικές εκθέσεις παγκοσμίως, προσελκύοντας όλο το τουριστικό γίγνεσθαι. Επί τρεις ημέρες, έως και την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, αναμένεται να περάσουν από το εκθεσιακό κέντρο ExCeL περισσότεροι από 51.000 επισκέπτες, ως είθισται τα τελευταία χρόνια, εξαιρουμένης της διετίας 2020 – 2021, λόγω πανδημίας.

Δυναμικό ‘παρών’ στην WTM 2022 θα δώσει και η Ελλάδα, με τη Βρετανία άλλωστε να αποτελεί από τις σημαντικότερες αγορές για την χώρα μας, τόσο σε αφίξεις όσο και σε εισπράξεις. Η ταξιδιωτική κίνηση από το Ηνωμένο Βασίλειο για το οκτάμηνο Ιανουάριος – Αύγουστος 2022, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, αυξήθηκε κατά 316,0% και διαμορφώθηκε σε 3.007.700 ταξιδιώτες, οι δε εισπράξεις για το ίδιο διάστημα κατέγραψαν άνοδο 173,1% οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 2.281.8 εκατ. ευρώ.

Μόνο για τον Αύγουστο, η ταξιδιωτική κίνηση από το Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκε κατά 114,4% και διαμορφώθηκε σε 976.000 ταξιδιώτες ενώ άνοδο κατά 59,5% παρουσίασαν και οι εισπράξεις οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 800,3 εκατ. ευρώ. Βάσει των ίδιων στοιχείων, η βρετανική αγορά σε επίπεδο εισερχόμενης ταξιδιωτικής κίνησης και εισπράξεων ξεπέρασε τη γερμανική.

Το νέο εκθεσιακό περίπτερο του ΕΟΤ

Την πρώτη επίσημη παρουσίαση του νέου περιπτέρου του στο εξωτερικό κάνει από σήμερα, 7 Νοεμβρίου, στην World Travel Market στο Λονδίνο, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ).

Με νέο σύγχρονο σχεδιασμό, σύμφωνα με τη νέα τάση της ψηφιακής τεχνολογίας και της βιώσιμης ανάπτυξης, το νέο εκθεσιακό περίπτερο του ΕΟΤ θα έχει ως βασικό επικοινωνιακό στόχο την ανάδειξη της Ελλάδας σε κορυφαίο, ελκυστικό, πολυνησιακό τουριστικό προορισμό, με πολυποίκιλη ενδοχώρα, που προσφέρει ασφάλεια, οικειότητα, ποιοτικές υπηρεσίες και ευζωία, αυθεντικές και εξατομικευμένες εμπειρίες θεματικού τουρισμού, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Βασικά συστατικά της δομής του περιπτέρου είναι η επιλογή απλών, ιστορικών και αρχιτεκτονικών στοιχείων μεταφρασμένα στο σύγχρονο γίγνεσθαι, που βοηθούν τον επισκέπτη να έρθει σε επαφή με τις βασικές έννοιες του ελληνικού πολιτισμού και της ιστορίας που τον διακρίνει. Το δε σύνολο της κατασκευής αφηγείται μία ιστορία.

Υπενθυμίζεται ότι η παρουσίαση του νέου εκθεσιακού περιπτέρου του ΕΟΤ είχε γίνει πρόσφατα στα γραφεία του Οργανισμού στην Αθήνα, από τον γ.γ. του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη, παρουσία της προέδρου Άντζελας Γκερέκου.

πηγή: creta24

wtm-xekinaei-simera-londino-koryfaia-ekthesi-tin-toyristiki-viomichania/

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button