Τουρισμός

Όλγα Κεφαλογιάννη από Ηράκλειο: «Πρέπει να υπάρχει αυστηροποίηση του πλαισίου των βραχυχρόνιων μισθώσεων»

Στο Ηράκλειο βρίσκεται σήμερα η Υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη και η Υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη, στο πλαίσιο της διεξαγωγής του Συνεδρίου με τίτλο «Ελληνικός Τουρισμός, μια εθνική υπόθεση! Προορισμός Κρήτη!». 

Η υπουργός Τουρισμού, σε συνέντευξή της στον εκδότη και διευθυντή της Realnews και πρόεδρο της ΕΙΗΕΑ, Νίκο Χατζηνικολάου, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην αυστηροποίηση του πλαισίου των βραχυχρόνιων μισθώσεων: «Σήμερα σε κάποιους προορισμούς έχουμε μεγαλύτερη προσφορά σε καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης απ’ ό,τι σε ξενοδοχειακές κλίνες. Είναι θετικό ότι το υπουργείο Οικονομικών έχει θέσει φορολογικά μέτρα και θα επιβληθεί και το τέλος της κλιματικής κρίσης. Θα προχωρήσουμε άμεσα ωστόσο ως υπουργείο Τουρισμού και στη ρύθμιση λειτουργικών προδιαγραφών για τα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης. Η βραχυχρόνια μίσθωση έχει δημιουργήσει και κοινωνικό πρόβλημα. Πρέπει να υπάρχει αυστηροποίηση του πλαισίου των βραχυχρόνιων μισθώσεων».

Το συνέδριο, περιλαμβάνει τις εξής ενότητες:  «Βιώσιμες υποδομές στον Τουρισμό – Τα ποιοτικά πλεονεκτήματα της Κρήτης», «Οικολογία & Μοντέρνος Τουρισμός – Η κρουαζιέρα, το yachting & οι νέες αγορές – Τι αναζητεί ο τουρίστας το 2024;» και «Τα φημισμένα κρητικά προϊόντα & ο Θεματικός Τουρισμός – Προτάσεις & πρωτοβουλίες για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου».

Παρακολουθήστε ζωντανά το Συνέδριο:

 

Κατά την έναρξη του Συνεδρίου χαιρετισμό απηύθυναν ο Εκδότης – Διευθυντής Real News και Πρόεδρος της ΕΙΗΕΑ, Νίκος Χατζηνικολάου, ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης και ο Δήμαρχος Ηρακλείου, Αλέξης Καλοκαιρινός. 

 

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, χαιρετίζοντας στο συνέδριο τόνισε ότι η Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο της Περιφερειακής της πολιτικής για τον τουρισμό συνεργεί και συνθέτει δυνάμεις με το Υπουργείο, τον ΕΟΤ, τους Δήμους και τους Φορείς του Τουρισμού στοχεύοντας στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου που θα είναι βιώσιμη, δίκαιη, ισόρροπη, θα διαφυλάττει και θα αναδεικνύει την πολιτιστική κληρονομιά, τη  φυσική ομορφιά του νησιού μας, τη μοναδικότητα της κρητικής γαστρονομίας και προβάλλοντας τα ιδιαίτερα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα κάθε περιοχής και προορισμού.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης καλωσορίζοντας την Υπουργό και τους θεσμικούς εκπροσώπους επεσήμανε ότι, μέσα από μια ολοκληρωμένη στρατηγική προσέγγιση προσπαθούμε να αναδείξουμε την Κρήτη, ως έναν τουριστικό προορισμό που είναι ιδανικός για όλη τη διάρκεια του χρόνου, που μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες εξειδικευμένων ομάδων τουριστών, αθλητών, ερευνητών, επιστημόνων, μαθητών.

«Ως Περιφέρεια Κρήτης θα συνεχίσουμε σε συνεργασία με όλους τους φορείς, την προσπάθεια μέχρι να καταστήσουμε τον τουρισμό της Κρήτης, ως πρότυπο ανάπτυξης για όλη την Ελλάδα και τη Μεσόγειο. Παράλληλα εστιάζουμε και αναδεικνύουμε το πολιτιστικό απόθεμα του νησιού, ενισχύουμε την άυλη πολιτιστική κληρονομιά και συνεργαζόμαστε τόσο με το Δήμο Ηρακλείου όσο και με το Υπουργείο Πολιτισμού για την κατάθεση του φακέλου για την ένταξη της Κνωσού και των υπολοίπων ανακτορικών κέντρων, στον Κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Ουνέσκο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αρναουτάκης.

Κομβικό ρόλο για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού, υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης, θα διαδραματίσει η κατασκευή του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, από την Κίσσαμο μέχρι τη Σητεία, και βεβαίως η ολοκλήρωση του νέου Διεθνούς Αεροδρομίου στο Καστέλι. Ένα αεροδρόμιο το οποίο θα μπορεί να εξυπηρετεί 11 εκατομμύρια επισκέπτες σε ετήσια βάση, γεγονός που θα σημάνει την περαιτέρω αναπτυξιακή προοπτική της Κρήτης.

Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ.

https://creta24.gr/olga-kefalogianni-apo-irakleio-prepei-na-yparchei-afstiropoiisi-tou-plaisiou-ton-vrachychronion-misthoseon/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button