Απόψεις

Ο φίλος μας ο Λευτεράκης!

Γράφει ο Βασίλης Σκουντής

Όταν το 1962 ο Αλέκος Σακελλάριος γύριζε την κωμωδία «Ο φίλος μου ο Λευτεράκης» ασφαλώς και δεν φανταζόταν πόσο σουξέ θα είχε αυτός ο τίτλος μετά από εξήντα χρόνια!

Φροντίζει γι αυτό ανελλιπώς και αδιαλείπτως ο εθνικός μας Λευτεράκης, ο Πετρούνιας ντε!

Την Παρασκευή στο Ρίμινι ο λεγάμενος ανέβηκε για έβδομη φορά στο θρόνο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος πετυχαίνοντας άλλη μια ιστορική επίδοση που δεν είναι ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία η οποία κοσμεί την ανεκτίμητη πινακοθήκη του.

Κοινώς η καταμέτρησις συνεχίζεται και σειρά τώρα παίρνει το Παρίσι, όπου στις 4 Αυγούστου ο Πετρούνιας θα επιδιώξει ν’ ανέβει για τρίτη φορά στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων ώστε να εμπλουτίσει έτι περαιτέρω το παλμαρέ του και να αβγατίσει την προίκα για τις κόρες του!

Με χρυσά κουτάλια θα τρώνε η Σοφία και η Λένια σε όλη τους τη ζωή!

Με δυο ολυμπιακά μετάλλια (χρυσό το 2016 και χάλκινο το 2020), με τρία χρυσά και ένα ασημένιο στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα, με επτά χρυσά και δυο χάλκινα σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, με ένα χρυσό σε Ευρωπαϊκούς Αγώνες και ένα χρυσό σε Μεσογειακούς Αγώνες ο Πετρούνιας απλώς δεν παίζεται!

Μικρός το δέμας, αλλά γίγας σε όλα τα άλλα, ο 34χρονος άρχοντας των κρίκων δεν ορρωδεί προ μηδενός και δεν κωλώνει, όπου κι αν αγωνίζεται, όποιον κι αν έχει απέναντι του, ό,τι πρόβλημα κι αν αντιμετωπίζει.

Ο Πετρούνιας δεν το βάζει ποτέ κάτω, αυτό είναι το μεγαλύτερο χάρισμα του: μπορεί να ακούγεται γραφικό, διότι τέτοιοι χαρακτηρισμοί πολλές φορές παρεξηγούνται, αλλά όσο μπόι του λείπει, τόση παλικαριά και τόση μαγκιά διαθέτει!

Ο Λευτεράκης δεν χρειαζόταν αυτό το έβδομο χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα για να καταχωρίσει το όνομα του στο πάνθεον του ελληνικού και του παγκόσμιου αθλητισμού: είχε πιάσει στασίδι εκεί και μάλιστα περίοπτο εδώ και καιρό, όχι μόνο για τις αλλεπάλληλες επιτυχίες του σε όλη τη γκάμα των μεγάλων διεθνών διοργανώσεων , αλλά και για τα πάσης φύσεως συμπαρομαρτούντα: το ταλέντο, το λεγόμενο work ethic, το πείσμα, τη συνέπεια, τη διάρκεια, την αφοσίωση, την αγάπη, τη στοχοπροσήλωση, την αντοχή στην πίεση και στον πόνο και την εν γένει αθλητική κουλτούρα του.

Σε μια εποχή που εμφανίζονται πολλά, αλλά ως επί το πλείστον κίβδηλα είδωλα στα πέριξ, ο 34χρονος  Σούπερμαν της ενόργανης γυμναστικής παραμένει ένας γνήσιος και αυθεντικός εκφραστής της τέχνης την οποία διακονεί με θρησκευτική ευλάβεια όλα αυτά τα χρόνια.

Είναι ένα αληθινό φαινόμενο, ένα παράδειγμα προς μίμηση, ένας αυθεντικός θρύλος ούτε συζήτηση!

https://creta24.gr/o-filos-mas-o-lefterakis/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button