Xania

Αναδιαρθρώνεται ο Πυροσβεστικός Σταθμός στο αεροδρόμιο Χανίων

Στις 31 Δεκεμβρίου 2022 δημοσιεύθηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης, το Προεδρικό Διάταγμα για την αναδιάρθωση των Πυροσβεστικών Σταθμών και Υπηρεσιών εντός Αερολιμένων της χώρας.

Η αναδιάρθρωση αφορά σε όλους τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς των αεροδρομίων που διαχειρίζονται από την Fraport Greece και ελήφθη μετά από πρόταση του Υπουργού Εσωτερικών, του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών και του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, βάση απόφασης και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ειδικότερα σε ότι αφορά στον Πυροσβεστικό Σταθμό του αεροδρομίου «Δασκαλογιάννης» των Χανίων στο Προεδρικό Διάταγμα αναφέρονται τα εξής:

«1. Αναδιαρθρώνεται στον Αερολιμένα Χανίων ο υφιστάμενος 2ος Πυροσβεστικός Σταθμός Π/Α Σούδας για την παροχή υπηρεσιών πυρασφάλειας.

2. Για τη στελέχωση του εν λόγω Σταθμού, η οργανική του δύναμη ανέρχεται σε σαράντα έξι (46) θέσεις και κατανέμεται ανά βαθμό, σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 77 του ν. 4662/2020, ως εξής:

Αντιπύραρχοι – Επιπυραγοί (παραγωγικής σχολής): 1

Πυραγοί- Υποπυραγοί – Ανθυποπυραγοί (παραγωγικής σχολής): 2

Πυρονόμοι – Αρχιπυροσβέστες – Υπαρχιπυροσβέστες – Πυροσβέστες: 43

 Ο ως άνω Σταθμός διαρθρώνεται σύμφωνα με το άρ[1]θρο 6 του π.δ. 210/1992, όπως ισχύει και μετατρέπεται σε κοινής χρήσης (Στρατιωτικού και Πολιτικού Αερολιμένα)»

Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγα χρόνια από την Fraport Greece είχε ανακοινωθεί η αγορά νέων πυροσβεστικών οχημάτων και εξοπλισμού για τα περιφερειακά αεροδρόμια.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook

© Copyright 2023 Flashnews.gr – All Rights Reserved

design by WebOlution

powered by

πηγή: flashnews

post/597729/anadiarthronetai-o-pyrosvestikos-stathmos-sto-aerodromio-chanion/

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button