Xania

Ανεπιθύμητος ο Μπλίνκεν για τους φοιτητές του Πολυτεχνείου

Δείτε την απόφαση του ΔΣ του Ενιαίου  ΦΣ Πολυτεχνείου Κρήτης.

“Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, χωρίς να αφήνει κανένα περιθώριο «ανάσας» στον ελληνικό λαό, πασχίζει τα μέγιστα ώστε η εμπλοκή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ να αναβαθμίζεται συνεχώς. Στις 21-22 Φεβρουαρίου μάλιστα έρχεται στην Ελλάδα, στο πλαίσιο περιοδείας του στην περιοχή, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, για την αναβάθμιση της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA), σχέδιο του State Department για την περεταίρω υπεράσπιση των Αμερικανικών πολιτικών συμφερόντων στην περιοχή.”

Το παραπάνω αναφέρει απόφαση του ΔΣ του Ενιαίου  ΦΣ Πολυτεχνείου Κρήτης στα Χανιά.

Οι φοιτητές αναφέρουν, ακόμα, τα εξής

“Πρόκειται για μια επίσκεψη πολύ επικίνδυνη προκειμένου να ενισχύσει την ήδη μεγάλη εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο στην Ουκρανία, για να ζητήσει ακόμα περισσότερη στήριξη στα επιθετικά σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Η κυβέρνηση της ΝΔ  εμφανίζεται ΝΑΤΟικότερη του ΝΑΤΟ καθώς η Ελλάδα είναι πρώτη χώρα σε στρατιωτικές δαπάνες μεταξύ των χωρών του ΝΑΤΟ αλλά και μέσα στις 10 χώρες που έχουν στείλει περισσότερο στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία. Η εμπλοκή της Ελλάδας στην ευρωατλαντική κατεύθυνση και η πιστή υλοποίηση των δεσμεύσεων και των επιταγών του αμερικανικού ιμπεριαλισμού είναι ένα καίριο στοιχείο της πολιτικής που υλοποιεί η ΝΔ, πράγμα που έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο όσον αφορά την ένταση του.

 Ήδη οι αμερικανικές βάσεις αναπτύσσονται (Αεροπορική βάση της Λάρισας, Στεφανοβίκειο, Βόλος, Πεδίο Βολή Λιτοχώρου γίνονται βάσεις εκπαίδευσης δυνάμεων των ΗΠΑ), η Αλεξανδρούπολη μετατρέπεται σε «Σούδα του Βορρά», όπλα, πυρομαχικά και άλλες προμήθειες στέλνονται στην Ουκρανία, στρατιωτικές δυνάμεις από τη Βουλγαρία ως τη Σαουδική Αραβία. Την ίδια ώρα δισεκατομμύρια ξοδεύονται για τρομερούς εξοπλισμούς ενώ η συζήτηση για την αποστολή αρμάτων μάχης Leopard, άρματα μάχης που ήδη άλλες χώρες όπως και η Γερμανία έχουν ξεκινήσει να στέλνουν, είναι πλήρως αντιδραστική και εμπλέκει ακόμη περισσότερο την χώρα στον πόλεμο , οι εργαζόμενοι και ο λαός λεηλατούνται από την κερδοσκοπία και την ακρίβεια! Ενώ μάλιστα η πλήρης στήριξη των ΝΑΤΟϊκών κυρώσεων απέναντι στη Ρωσία έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στον εκτροχιασμό των τιμών και του κύματος ακρίβειας, με χιλιάδες νοικοκυριά να αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της ενεργειακής φτώχειας, αλλά και να στερούνται στοιχειώδη αγαθά. Τις κυρώσεις δεν τις πληρώνουν οι κυβερνήσεις αλλά οι λαοί.
ΗΠΑ/ΝΑΤΟ και ΕΕ ενισχύουν με βαριά επιθετικά όπλα, χρήματα και πολλούς άλλους τρόπους το αντιδραστικό καθεστώς Ζελένσκι και μιλούν για πόλεμο μέχρι τη νίκη. Η άμεση εμπλοκή της Ελλάδας στην αντιπαράθεση με την αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία και η δέσμευση για την αποστολή ακόμη περισσότερων, εντείνουν τους κινδύνους που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός. Η Ελλάδα δεν πρόκειται να μετατραπεί σε μια αχανής αμερικανική βάση και ένα ορμητήριο του ΝΑΤΟ. Οι προσπάθειες της κυβέρνησης για περαιτέρω εμπλοκή της χώρας στους ΝΑΤΟικούς  σχεδιασμούς θα συναντήσει την αντίσταση και την κινητοποίηση των εργαζόμενων και της νεολαίας.

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ Ο ΜΠΛΙΝΚΕΝ 
ΝΑ ΠΑΥΣΕΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΟ 
ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΝΑΤΟΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ
•    ΑΜΕΣΗ ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΚΥΡΩΣΕΩΝ
•    ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΡΜΑΤΩΝ ΜΑΧΗΣ ΚΑΙ  ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
•    ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ- ΗΠΑ
ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ
ΑΛΛΗΛΕΓΥΗ ΣΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΚΑΤΩ Η ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΕ – ΕΛΛΑΔΑΣ – ΤΟΥΡΚΙΑΣ. 
ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ, ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 21 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 19:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ.”

πηγή: apokoronaslife

%ce%b1%ce%bd%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%b8%cf%8d%ce%bc%ce%b7%cf%84%ce%bf%cf%82-%ce%bf-%ce%bc%cf%80%ce%bb%ce%af%ce%bd%ce%ba%ce%b5%ce%bd-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-%cf%86%ce%bf%ce%b9%cf%84/

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button