Xania

Από το πλοίο σε… σκηνές ( ; ) οι μετανάστες στην Παλαιόχωρα λόγω κακοκαιρίας

Τελευταία ενημέρωση: 20.11

Συνεχίστηκε το πρωί της Τετάρτης, η επιχείρηση μεταφοράς των εκατοντάδων μεταναστών από το αλιευτικό σκάφος, στο πλοίο «Σαμαριά».

Συγκεκριμένα, η επιχείρηση μεταφοράς είχε ξεκινήσει ήδη από το χθεσινό βράδυ, ωστόσο κάποιοι από τους μετανάστες αρνούνταν να κατέβουν από το σκάφος και επιθυμούσαν να μείνουν με τις γυναίκες αλλά και τα παιδιά, ζητώντας να γίνουν οι απαραίτητες επισκευές ώστε να συνεχίσουν το ταξίδι τους για την Ιταλία, που ήταν και ο αρχικός τους προορισμός.

Ωστόσο, το πρωί της Τετάρτης, στην περιοχή σημειώθηκαν έντονες βροχοπτώσεις, συνοδευόμενες από ισχυρούς ανέμους, που τους ανάγκασαν να αποβιβαστούν από το αλιευτικό σκάφος και να μεταφερθούν στο πλοίο που είχε παραχωρήσει η ΑΝΕΝΔΥΚ.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο Creta24, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Βακάκης δόθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Κισσάμου και Σελίνου ένας χώρος, στον οποίο θα μπορούσαν να φιλοξενηθούν οι γυναίκες και τα παιδιά που βρίσκονταν στο σκάφος, όμως οι ίδιοι αρνήθηκαν να μεταφερθούν.

Για το λόγο αυτό, υπήρξαν σκέψεις να στηθούν σκηνές έξω από το πλοίο «Σαμαριά», προκειμένου να προστατευτούν από την κακοκαιρία, ωστόσο η βροχή δεν βοήθησε για να καταστεί αυτό δυνατό.

Στην «πρώτη γραμμή» και οι Εθελοντές Σαμαρείτες

Από την πρώτη στιγμή, βρίσκονται στην Παλαιόχωρα και εθελοντές Σαμαρείτες που σπεύδουν να βοηθήσουν τις αρχές αλλά και τους ανθρώπους που έφτασαν στην Κρήτη, ψάχνοντας για ένα καλύτερο «αύριο».

«Επιχειρούμε από χθες μαζί με το Τμήμα Σαμαρειτών Κισάμου και την Ομάδα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου» τόνισε στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Πρώτη Θέση, η Αναστασία Παπαγαρυφάλλου, προσθέτοντας πως μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 490 άτομα.

Από την πλευρά του, ο εθελοντής Σαμαρείτης Ανδρέας Λιονάκης ανέφερε πως όπου ζητηθεί βοήθεια, τρέχουν να βοηθήσουν όπως μπορούν.

«Σε καθαρισμούς τραυμάτων, κάποιες μεταφορές με το ΕΚΑΒ, κάποιες κουβέρτες, κάνουμε ότι μας ζητηθεί» κατέληξε.

πηγή: creta24

to-ploio-se-skines-oi-metanastes-stin-palaiochora-logo-kakokairias/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button