Xania

Αυτό είναι το τεχνικό πρόγραμμα έργων του δήμου Χανίων για το 2023 – “Σημασία έχει η υλοποίηση”, λέει η αντιπολίτευση (φωτο)

Το τεχνικό πρόγραμμα έργων του δήμου Χανίων για το 2023 συζητήθηκε εμπεριαστατωμένα, όπως αναμενόταν, στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης (19/12).

10 είναι τα νέα έργα ενώ υπάρχει και ένας κατάλογος συνεχιζόμενων έργων. Πάντως από την αντιπολίτευση δεν έλειψε η κριτική αφού πολλά έργα από το τεχνικό πρόγραμμα του 2022, εξαφανίστηκαν, ενώ και κάποια άλλα παραμένουν χωρίς εξέλιξη.

Τον λόγο πήρε αρχικά ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης

“Στο τεχνικό πρόγραμμα δεν εγγράφονται οι μελέτες που είναι υπό εξέλιξη. Εγγράφονται μόνο τα έργα που έχουν χρηματδοτηθεί”, είπε ο δήμαρχος.

Επικεντρώθηκε στα:

  • Εργα παραλιακού μετώπου
  • Κουμ Καπί: “Είμαστε στο επίπεδο έκδοσης περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων”
  • Ανατολικό ανάχωμα: “Σε τελική ευθεία για τελικές αδειοδοτήσεις, πρώτο 6μηνο του 23 θα τεθεί για χρηματοδότηση”
  • Πλακόστρωτο λιμανιού: “Περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις εκκρεμούν”
  • Νεώρια: “Υποβάλλουμε την οριστική μελέτη στο ΚΑΣ στο πρώτο 6μηνο του 23, είμαστε έτοιμοι να δημοπρατήσουμε το έργο”.
  • Γηροκομείο: ¨Εχει ενταχθεί για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης. Εκτελούμε μελέτες χωρίς να καταβάλει ιδίους πόρους ο δήμος”.

Δεν είναι στο τεχνικό πρόγραμμα το ποδηλατοδρόμιο Καθιανών γιατί αναμένεται η απόφαση από το Ταμείο ανάκαμψης.

Ο δήμαρχος Χανίων ανέφερε ότι επιπλέον ότι, “διεκδικήσαμε και κερδίσαμε 30 εκ. ευρώ για τα επόμενα ΒΑΑ, ενώ ανατολικό ανάχωμα, ανατολική ταφρος, βίλα Σβαρτς και βίλα Πολογεώργη έχουν βρει χρηματοδοτήσεις”.

Επεσήμανε ότι “δυτικά των Χανίων σε ό,τι αφορά την ανάπλαση Μονής Γωνιάς, ανάπλαση Κισάμου, ανάπλαση Σελίνου θα δημοπρατήσουμε μελέτες εντός 2023”.

Αναφέρθηκε επίσης σε παρεμβάσεις σε πλατείες Μουρνιών, Δαράτσου, Γαλατά και Δρακώνας.

Το τεχνικό πρόγραμμα του 2023 σε πίνακες

ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΑ ΕΡΓΑ

Κριτική

“Από τα νέα έργα του 2022 δεν βλέπουμε να υπάρχουν στα συνεχιζόμενα το 2023. Πιθανόν να έρθει πιο διορθωμένο πρόγραμμα”, ανέφερε εκ μέρους της παράταξης Παπαδογιάννη ο δημοτικός σύμβουλος Σπύρος Αποστολάκης.

“Δεν αμφιβάλλουμε ότι είναι το μεγαλύτερο τεχνικό πρόγραμμα. Η δημοτική αρχή δεν κρίνεται από το μεγάλο πρόγραμμα αλλά από τον το κατά πόσο θα υλοποιήσει το έργο. Πρόκειται για ίδια έργα με μηδενικό ποσοστό απορρόφησης. Η δημοτική αρχή ανακοινώνει έργα χωρίς να υλοποιούνται. Τα χρήματα που συσωρεύονται στα ταμεία δεν γίνονται επενδύσεις. Τα ίδια έργα ανακοίνωσε και πέρυσι. Δεν υπάρχει αποτελεσματικότητα. Καταψηφίζουμε”, επεσήμανε ο Γρηγόρης Αρχοντάκης.

“Πολλά δεν είναι νέα έργα. Προυσιάζονται και στα προηγούμενα τεχνικά έργα. Έσκασαν τα έργα που ξεκίνησαν από τη δική μας δημοτική αρχή”, τόνισε ο Τάσος Βάμβουκας.

Κριτική για το πρόγραμμα και από τις παρατάξεις Βουρλάκη (Λουτσέτη), Ρίζου.

Το τεχνικό πρόγραμμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία. Καταψήφισαν οι Γρ. Αρχοντάκης, Χαρ. Λουτσέτης, Σερ. Ρίζος, ενώ “παρών” ψήφισε η παράταξη Παπαδογιάννη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook

πηγή: flashnews

post/591040/afto-einai-to-techniko-programma-ergon-tou-dimou-chanion-gia-to-2023-simasia-echei-i-ylopoiisi-leei-i-antipolitefsi-foto/

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button