Xania

Δίκη οίκου ευγηρίας: Ο Άρειος Πάγος εξετάζει την αναίρεση του απαλλακτικού βουλεύματος για τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκο Καλογερή

Αναβολή δόθηκε για δεύτερη φορά στην εκδίκαση της υπόθεση του οίκου ευγηρίας που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο. Η αναβολή ορίστηκε για τις 17 Μαρτίου 2023.

Η αναβολή δόθηκε ύστερα από αιτήματα συνηγόρων και κατηγορούμενων που αντιμετώπιζαν κόλλημα να παραστούν στη δίκη.

Στον Άρειο Πάγο το απαλλακτικό βούλευμα του Νίκου Καλογερή

Παράλληλα ο Αντιπεριεφεριάρχης Χανίων βρίσκεται αντιμέτωπος με την πιθανότητα να βρεθεί ξανά κατηγορούμενος καθώς ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου εξετάζει την αναίρεση του απαλλακτικού βουλεύματος που του είχε δοθεί.

Όπως τόνισε συνήγορος στην υπόθεση η δίκη για τα πλημμελήματα της υπόθεσης της “Αγίας Σκέπης” θα πρέπει να αναβληθεί μέχρι να βγει η απόφαση του Αρείου πάγου καθώς ανάμεσα στην λίστα των 24 κατηγορουμένων βρίσκονται και εργαζόμενοι της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και από τη στιγμή που ο Αντιπεριεφερειάρχης Χανίων, που είναι και ο βασικός κατηγορούμενος έχει απαλλαγεί προς το παρόν, δεν είναι δυνατόν να δικάζονται οι υφιστάμενοι του.

Το υπουργείο δεν έχει παρέμβει στη λειτουργίας της «Αγίας Σκέπης»

Στις δηλώσεις της η συνήγορος υποστήριξης κατηγορίας παθόντων, Μαρία Παπαδάκη ,αναφέρθηκε στο γεγονός ότι «παρότι υπάρχει αυστηροποίηση στο πλαίσιο εργασίας στα ιδρύματα και στις δομές της χωράς και αποκλείονται ακόμα και όσοι εκκρεμούν σε βάρος τους κατηγορίες, 6 από τους σημερινούς κατηγορούμενος εξακολουθούν να εργάζονται στη συγκεκριμένη μονάδα.

Μάλιστα όπως τόνισε η συνήγορός «με αφορμή την υπόθεση της Αγίας Σκέπης η υφυπουργός Εργασίας και κοινωνικών υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου σε επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει πριν μερικές μέρες στα Χανιά με αφορμή το 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας «Επ’Αρωγή» έχει αναφέρει ότι το υπουργείο σε εξαιρετικές περιπτώσεις έχει τη δικαιοδοσία να παρεμβαίνει στη διοίκηση των δομών φροντίδας και ιδρυμάτων της χώρας όμως παραδόξως στη συγκεκριμένη δομή δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση και οι προσωρινές κρατούμενες εξακολουθούν μέσα από την φυλακή να διοικούν την δομή χωρίς παρέμβαση του υπουργείου».

Δείτε εδώ όλα τα ρεπορτάζ για την πολύκροτη υπόθεση

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook

πηγή: flashnews

post/579969/diki-oikou-evgirias-o-areios-pagos-exetazei-tin-anairesi-tou-apallaktikou-voulevmatos-gia-ton-antiperifereiarchi-chanion-niko-kalogeri/

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button