Xania

Περιοδεία κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ στην Κίσσαμο

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με τους υποψήφιους βουλευτές Μάγκυ Αρσενίδη, Βάλια Βαγιωνάκη, Κατερίνα Μανιμανάκη και Γιώργο Σταθάκη περιόδευσε στην Κίσαμο. Αρχικά επισκέφθηκε το Αννουσάκειο Ίδρυμα κι ενημερώθηκε για το έργο του. Οι υποψήφιοι βουλευτές διαπίστωσαν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μικρές προνοιακές δομές και τόνισαν την ανάγκη στήριξης των ευάλωτων κι ευπαθών ομάδων, που αποτελεί προτεραιότητα της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Στη συνέχεια έφτασαν στο Δημαρχείο Κισάμου και συζήτησαν με τον Δήμαρχο Γιώργο Μυλωνάκη για τα προβλήματα της περιοχής. Σημείωσαν την ανυπαρξία περιβαλλοντικής πολιτικής από πλευράς ΝΔ, σε αντιδιαστολή με τις συγκεκριμένες ενέργειες της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που στόχευσε στην προστασία των «διαμαντιών» της Κισάμου, με τη θεσμοθέτηση της περιβαλλοντικής μελέτης του Ελαφονησίου και τη διεύρυνση των αρμοδιοτήτων του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Κρήτης. Οι υποψήφιοι βουλευτές επεσήμαναν, επίσης, την ανάγκη υλοποίησης της παράκαμψης της πόλης, της οποίας η σύμβαση εκπόνησης της μελέτης διαλύθηκε με απόφαση της κυβέρνησης. Άλλα προβλήματα, όπως η διαχείριση του νερού, η στέγαση του ΕΠΑΛ, η στελέχωση του Δήμου και ιδιαίτερα της Τεχνικής Υπηρεσίας με το απαραίτητο προσωπικό, συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση.

Ακολούθησε επίσκεψη των υποψήφιων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Επαρχίας Κισάμου, όπου ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο κ. Στέλιο Κουνελάκη για το πρόβλημα της υποχρηματοδότησης των πολιτιστικών δράσεων και πρωτοβουλιών και σημειώθηκαν οι μεγάλες προοπτικές ανάδειξης των πολιτιστικών δικτύων.

Η περιοδεία ολοκληρώθηκε με συνάντηση με το Δ.Σ. του Νέου Εμπορικού Συλλόγου Κισάμου. Συζητήθηκαν θέματα όπως η στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας με χρηματοδοτικά εργαλεία, η διαχείριση του ιδιωτικού χρέους με τρόπο αποτελεσματικό, η μείωση του κόστους της ενέργειας και η ανάγκη υλοποίησης έργων υποδομής στην περιοχή, δηλαδή βασικοί άξονες των δεσμεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

https://creta24.gr/periodeia-klimakioy-syriza-stin-kissamo/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button