Xania

Έχουν κάνει σκουπιδότοπο παράλληλο της Εθνικής – Έπιπλα, σκουπίδια… και νεκρά ζώα

Εικόνες ντροπής αποτυπώνονται στις φωτογραφίες του Creta24 σε παράλληλο της Εθνικής στα Χανιά στην οδό Απόλλωνος, όπου μπάζα, σκουπίδια, οικοδομικά υλικά, απορρίμματα, μέχρι και νεκρά ζώα, έχουν μετατρέψει σε αυτοσχέδια χωματερή το δρόμο.

«Αυτό το φαινόμενο υπάρχει πολλά χρόνια τώρα. Παλαιότερα οι παράλληλοι της εθνικής δεν είχαν την κυκλοφοριακή κίνηση που έχουν αυτή τη στιγμή.  Μετά τη συνένωση των δήμων υπάρχει μια αδράνεια για αυτές τις περιοχές», ανέφερε στο Creta24 o Δημοτικός Σύμβουλος Μιχάλης Σχοινάς.

 

Δημότες της περιοχής έχουν προχωρήσει σε καταγγελίες χωρίς όμως κάποιο αντίκρισμα ενώ οι κάτοικοι αναφέρουν πώς η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο καθώς τίθεται θέμα υγιεινής.

«Εγώ το έχω καταγγείλει και ως πρόεδρος της κοινότητας Μουρνιών όταν ήμουν, είχα συχνά αντιμετωπίσει αυτό το φαινόμενο, κάτι καταφέραμε, όμως βλέπω ότι ειδικά εδώ η κατάσταση έχει ξεφύγει. Εγώ κλήθηκα σήμερα γιατί μου έκαναν παράπονα οι κάτοικοι της περιοχής και ήρθα να δω τι συμβαίνει. Και είναι πραγματικά απαράδεκτη η κατάσταση. Κάτι πρέπει να γίνει. Πρέπει να κάνει κάτι η Δημοτική Αρχή. Τρόποι υπάρχουν, πρέπει να τους βρει», πρόσθεσε ο κ. Σχοινάς.

Οι εικόνες στο συγκεκριμένο σημείο μόνο απογοητευτικές θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και ιδιαιτέρως σε μια πόλη η οποία το καλοκαίρι σφύζει από κόσμο και τουρίστες από όλο τον πλανήτη.

Ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Νεροκούρου Θωμάς Καλομοιράκης μιλώντας στο Creta24 τόνισε:  «Μετά από επικοινωνία που είχαμε μαζί σας και μετά από καταγγελίες πολλών συνδημοτών μας βρεθήκαμε εδώ. Η κατάσταση που βλέπετε δεν είναι μόνο στην κοινότητα Νεροκούρου , επικρατεί δυστυχώς στις παράνομες ανεξέλεγκτες χωματερές που βρίσκονται σε όλο το Δήμο Χανίων και όχι μόνο, με αποτέλεσμα να γίνεται η αποκομιδή από το δήμο κάθε εβδομάδα των ογκωδών που πετάνε, αλλά βλέπετε ότι δυστυχώς ο δημότης και ο πολίτης δεν είναι ευσυνείδητος. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο».

 

 

 

 

https://creta24.gr/echoun-kanei-skoupidotopo-parallilo-tis-ethnikis-epipla-skoupidia-kai-nekra-zoa/

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button