Xania

“Αλληλεγγύη στην απεργία των εργαζομένων στους σιδηροδρόμους!”

motionteam/Βασίλης Βερβερίδης

Ως παράρτημα Χανίων του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων στους σιδηροδρόμους που βρίσκονται σε νέα 48ωρη απεργία το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Μάρτη, διεκδικώντας άμεσα μέτρα και σαφή χρονοδιάγραμμα υλοποίησης για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών. Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες στα Μ.Μ.Μ. διεκδικούν συνεχώς αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και ασφαλείς μετακινήσεις για το σύνολο της κοινωνίας, αντιμετωπίζοντας πολύ συχνά την καταστολή από το κράτος αλλά και την φίμωση τους από τα κυρίαρχα ΜΜΕ.

Όπως καταγγέλλουν εδώ και καιρό τα σωματεία των σιδηροδρομικών, το δίκτυο είναι κακοσυντηρημένο, με ελλείψεις και κενά σε συστήματα ασφάλειας, προσωπικό και κρίσιμες υποδομές, όπως είναι η σήμανση. Επιπλέον, δεν έγινε καμιά αναβάθμιση των υποδομών, δεν πάρθηκε κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ασφάλεια εργαζομένων και επιβατών, ενώ οι εργολαβίες-των ιδιωτών αυξάνονται σε βάρος της σταθερής και μόνιμης εργασίας. Η απάντηση των εταιρειών στις καταγγελίες ήταν απολύσεις και περικοπές στο προσωπικό με στόχο την «εξυγίανση».

Διεκδικώντας δικαίωση για κάθε ένα από τα θύματα του δυστυχήματος των Τεμπών, στεκόμαστε αλληλεγγύες/οι στον απεργιακό αγώνα των σιδηροδρομικών! Σε αντίθεση με τη κυβέρνηση δεν ψάχνουμε εξιλαστήρια θύματα, αλλά αποδίδουμε στις ευθύνες στις πολιτικές (ιδιωτικοποιήσεις, υποστελέχωση, υποχρηματοδότηση) των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων που οδήγησαν στην τραγική κατάσταση των σημερινών συγκοινωνιών. Διεκδικούμε εδώ και τώρα δωρεάν, δημόσιες και ασφαλείς συγκοινωνίες για όλες και όλους.

Στηρίζουμε το κάλεσμα των Φοιτητικών Συλλόγων την Κυριακή 5/3 στις 11:00 π.μ., πλατεία Δημ. Αγοράς

Οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook

πηγή: flashnews

post/617240/allilengyi-stin-apergia-ton-ergazomenon-stous-sidirodromous/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button