Xania

Ανακοίνωση με αιχμές από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Χανίων με φόντο την απεργία

Ανακοίνωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Χανίων:

«Η πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚΧ ανακοινώνει την ικανοποίησή της για την απεργιακή κινητοποίηση στις 17 του Απρίλη, έχοντας λάβει στοιχεία συμμετοχής απ’ τους χώρους εργασίας.

Στην απεργία που οργανώθηκε με ομόφωνες αποφάσεις τόσο της ΓΣΕΕ όσο και του ΔΣ του ΕΚΧ, συμμετείχαν πρωτοβάθμια σωματεία και πλήθος κόσμου που διατράνωσαν με μαχητικότητα το δίκαιο των αιτημάτων μας.

Δυστυχώς, βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να καταγγείλουμε την «γραφική» και «εξυπνακίστικη» πρακτική της μειοψηφίας του ΔΣ, της παράταξης «ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» που πρόσκειται στο ΠΑΜΕ (ΚΚΕ) να διασπάσει την πορεία και να παρασύρει σωματεία και συμμετέχοντες σε διαφορετική απ’ την συμφωνημένη διαδρομή, αποδυναμώνοντας τον όγκο της.

Τέτοιες συμπεριφορές προσβάλλουν το Εργατικό Συνδικαλιστικό κίνημα, τους εργαζόμενους και εξυπηρετούν τα συμφέροντα εργοδοτών και κυβερνώντων. Τα κομματικά εύσημα που κάποιοι επιζητούν με τέτοιες γελοιότητες, δείχνουν τον σεβασμό τους τόσο στις δημοκρατικές και ομόφωνες αποφάσεις,όσο κυρίως στον απλό εργαζόμενο-διαδηλωτή τον οποίο δεν δίστασαν να εμπαίξουν ώστε να προσμετρηθεί ως αριθμός στον κομματικό τους απολογισμό.

Το εκλεγμένο προεδρείο και η πλειοψηφία του ΔΣ του ΕΚΧ θα συνεχίσει μαχητικά με κάθε μέσο να παλεύει θεσμικά και ουσιαστικά για τα δίκαια αιτήματα όλης της κοινωνίας.

Το Εργατ/κό Κέντρο Ν. Χανίων,138 χρόνια μετά την απεργία στο Σικάγο, στα πλαίσια του εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς, καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, στην 24ωρη Γενική Απεργία την Μ. Τετάρτη 1η Μαΐου στις 11:00’ π.μ. στο μνημείο Ειρήνης και Εργαζομένων στο Πασακάκι και στην κατάθεση στεφάνων για να τιμήσουμε τους νεκρούς της τάξης μας, διατρανώνοντας την απόφασή μας για νέους ανυποχώρητους αγώνες.

Αυτή την ιστορική μέρα της 1ης Μάη,παγκόσμια ημέρα αλληλεγγύης και αγώνων για τα συλλογικά και ατομικά δικαιώματα των εργαζομένων, την κοινωνική Δικαιοσύνη και την παγκόσμια Ειρήνη ενώνουμε τη φωνή μας με όλους εκείνους που παλεύουν ενάντια στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, στις αδικίες, στις διακρίσεις, στην κατακρήμνιση δημοκρατικών, εργασιακών, οικονομικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ,ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΧΑΝΙΩΝ»

https://creta24.gr/anakoinosi-me-aichmes-apo-to-ergatoypalliliko-kentro-chanion-me-fonto-tin-apergia/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button